Felejtsd el örökre: ezért veszélyes alufóliával lefedni a megmaradt ételt
Nem is gondolnád, mennyire ártalmas ez az ártalmatlannak tűnő mindennapi szokás.
Szorítsd háttérbe, amennyire csak lehet
Mindennapi szokásaink között számos olyat találhatunk, amelyek ártalmasabbak, mint gondolnánk: alufóliával lefedni a megmaradt ételeket épp ilyen. Bár rendkívül egyszerű és gyors megoldása ez a maradékok tárolásának, több veszélyt is rejt magában. Na persze a legtöbb ember számára még mindig a tányérok fóliával való lefedése tűnik a legpraktikusabb és leggyorsabb módszernek, mielőtt a hűtőszekrénybe tennék az ételt, ezzel egészségünket veszélybe sodorhatjuk, így itt az ideje, hogy biztonságosabb vizekre evezzünk – és hogy miért nem érdemes alufóliát használni? Nos, a válasz igen egyszerű: ahogy nekünk is levegőre van szükségünk a légzéshez, a baktériumoknak is levegőre van szükségük a szaporodáshoz. Egyes baktériumok, mint például a Staphylococcus, illetve a Bacillus cereus élelmiszereredetű megbetegegéseket okozhatnak, ugyanis olyan toxinokat termelnek, amelyeket a magas főzési hőmérséklet nem pusztít el. Az egészségügyi szakemberek szerint ha a meleg ételt két óránál tovább hagyjuk szobahőmérsékleten, ezek a baktériumok igen gyorsan szaporodhatnak.