Lifestyle

Felejtsd el örökre: ezért veszélyes alufóliával lefedni a megmaradt ételt

Nem is gondolnád, mennyire ártalmas ez az ártalmatlannak tűnő mindennapi szokás.

Szorítsd háttérbe, amennyire csak lehet

Mindennapi szokásaink között számos olyat találhatunk, amelyek ártalmasabbak, mint gondolnánk: alufóliával lefedni a megmaradt ételeket épp ilyen. Bár rendkívül egyszerű és gyors megoldása ez a maradékok tárolásának, több veszélyt is rejt magában. Na persze a legtöbb ember számára még mindig a tányérok fóliával való lefedése tűnik a legpraktikusabb és leggyorsabb módszernek, mielőtt a hűtőszekrénybe tennék az ételt, ezzel egészségünket veszélybe sodorhatjuk, így itt az ideje, hogy biztonságosabb vizekre evezzünk – és hogy miért nem érdemes alufóliát használni? Nos, a válasz igen egyszerű: ahogy nekünk is levegőre van szükségünk a légzéshez, a baktériumoknak is levegőre van szükségük a szaporodáshoz. Egyes baktériumok, mint például a Staphylococcus, illetve a Bacillus cereus élelmiszereredetű megbetegegéseket okozhatnak, ugyanis olyan toxinokat termelnek, amelyeket a magas főzési hőmérséklet nem pusztít el. Az egészségügyi szakemberek szerint ha a meleg ételt két óránál tovább hagyjuk szobahőmérsékleten, ezek a baktériumok igen gyorsan szaporodhatnak.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Az 51 éves színész giga-mega villája 8 éve lett kész, néhány hónapja pedig váratlanul felbukkant az eladó ingatlanok listáján. Los Angeles hetedik legdrágább otthona jelenleg - ilyet még nem láttál.
Sztárok
Nem arisztokrataként képzeli el az életét a hétéves Sarolta hercegnő.
Utazás
Télen fokozottan oda kell figyelnünk az utakon, természetesen nemcsak magunkra, hanem az utasainkra is. Fő az elővigyázatosság, épp emiatt megfelelően elő kell készülnünk az adott útra. Mutatunk...