Lifestyle

Felejtsd el örökre: ezért veszélyes alufóliával lefedni a megmaradt ételt

Nem is gondolnád, mennyire ártalmas ez az ártalmatlannak tűnő mindennapi szokás.

Szorítsd háttérbe, amennyire csak lehet

Mindennapi szokásaink között számos olyat találhatunk, amelyek ártalmasabbak, mint gondolnánk: alufóliával lefedni a megmaradt ételeket épp ilyen. Bár rendkívül egyszerű és gyors megoldása ez a maradékok tárolásának, több veszélyt is rejt magában. Na persze a legtöbb ember számára még mindig a tányérok fóliával való lefedése tűnik a legpraktikusabb és leggyorsabb módszernek, mielőtt a hűtőszekrénybe tennék az ételt, ezzel egészségünket veszélybe sodorhatjuk, így itt az ideje, hogy biztonságosabb vizekre evezzünk – és hogy miért nem érdemes alufóliát használni? Nos, a válasz igen egyszerű: ahogy nekünk is levegőre van szükségünk a légzéshez, a baktériumoknak is levegőre van szükségük a szaporodáshoz. Egyes baktériumok, mint például a Staphylococcus, illetve a Bacillus cereus élelmiszereredetű megbetegegéseket okozhatnak, ugyanis olyan toxinokat termelnek, amelyeket a magas főzési hőmérséklet nem pusztít el. Az egészségügyi szakemberek szerint ha a meleg ételt két óránál tovább hagyjuk szobahőmérsékleten, ezek a baktériumok igen gyorsan szaporodhatnak.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az internet már jó ideje velünk van, a magyar kormány azonban most megváltoztatna néhány dolgot. Meglátjuk, hogy véghez viszik-e!
Egészség
Ha még mindig nem érted el a vágyott alakot a nyárra, akkor most mutatunk egy olyan élelmiszert, melynek hihetetlen előnyei vannak, ha minden egyes nap fogyasztasz belőle egy keveset, sőt mi több,...
Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.