Lifestyle

Felejtsd el örökre: ezért veszélyes alufóliával lefedni a megmaradt ételt

Nem is gondolnád, mennyire ártalmas ez az ártalmatlannak tűnő mindennapi szokás.

Szorítsd háttérbe, amennyire csak lehet

Mindennapi szokásaink között számos olyat találhatunk, amelyek ártalmasabbak, mint gondolnánk: alufóliával lefedni a megmaradt ételeket épp ilyen. Bár rendkívül egyszerű és gyors megoldása ez a maradékok tárolásának, több veszélyt is rejt magában. Na persze a legtöbb ember számára még mindig a tányérok fóliával való lefedése tűnik a legpraktikusabb és leggyorsabb módszernek, mielőtt a hűtőszekrénybe tennék az ételt, ezzel egészségünket veszélybe sodorhatjuk, így itt az ideje, hogy biztonságosabb vizekre evezzünk – és hogy miért nem érdemes alufóliát használni? Nos, a válasz igen egyszerű: ahogy nekünk is levegőre van szükségünk a légzéshez, a baktériumoknak is levegőre van szükségük a szaporodáshoz. Egyes baktériumok, mint például a Staphylococcus, illetve a Bacillus cereus élelmiszereredetű megbetegegéseket okozhatnak, ugyanis olyan toxinokat termelnek, amelyeket a magas főzési hőmérséklet nem pusztít el. Az egészségügyi szakemberek szerint ha a meleg ételt két óránál tovább hagyjuk szobahőmérsékleten, ezek a baktériumok igen gyorsan szaporodhatnak.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Lifestyle
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.