Lifestyle

Hidegben sem normális, ha folyton dideregsz: nem is gondolnád, mi minden állhat az állandó fázás hátterében

A folytonos fázás nem egy kellemes dolog, azonban ennek hátterében nem pusztán a hideg időjárás állhat – könnyen lehet, hogy valami teljesen más jelenség miatt vacogsz megállás nélkül.

Többféle oka is lehet annak, hogy fázol

A legvastagabb pulóver, sapka, sál és kesztyű ellenére is minden percben meg akarsz fagyni, miközben a szobában rajtad kívül senki nem panaszkodik arra, hogy túl hideg van – sőt, gyakran előfordul az is, hogy a melegebb hónapokban is dideregsz. Ismerős helyzet? Kutatások szerint mivel a nőknek alacsonyabb nyugalmi anyagcseréjük van, mint a férfiaknak, és kisebb a hidegtűrésük, nagyobb valószínűséggel vacognak, ám ez még nem jelenti azt, hogy az állandó fázás csak szimplán kellemetlen, nem pedig gyanúra okot adó jelenség. Magyarán, ha te is azt tapasztalod, hogy folyton csak fázol, simán lehet, hogy a hidegtől függetlenül valami egészen más dolog áll a háttérben. Galériánkban elárulunk 5 meglepő okot, ami magyarázatot adhat a jelenségre:

A pajzsmirigy megfelelő működése rendkívül fontos a hormonális egyensúly fenntartásához. Ha a pajzsmirigy nem termel elegendőt bizonyos hormonokból, lelassulnak a testi folyamatok, így az anyagcsere is, és szűnni nem akaró fázás jelentkezhet.
Kattints a további képekért!

Nehezen viseled a fázós reggeleket? Egy alvásszakértő elárulta, mit érdemes tenni, hogy a hideg ellenére is jól induljon a nap.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...
Home&Design
Hiába vigyázunk gyönyörű fa bútorainkra, előfordulhatnak kisebb-nagyobb karcolások. Ne essünk kétségbe, egy meglepően egyszerű trükkel percek alatt helyrehozhatjuk a hibát.