A leghatásosabb szabadtéri gyakorlatok - Így lehetnek formás idomaid!

Otthon gyűjtögeted a motivációt egy kis szabadtéri sportoláshoz? Mióta? Ne gondolkozz, csak indulj el! A gyönyörű őszi természetben igazi felfrissülés lesz a mozgás, ráadásul, ha izgalmas gyakorlatainkat is beépíted az edzésbe, nem csak a hangulatod lesz jobb, de garantáltan feszes és szexi idomokat szerezhetsz már néhány hét alatt.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
1. Futni készülsz? Keress egy lépcsősort a közelben, és kocogás közben iktasd be a következő feladatot. Állj a lépcsősor előtt csípőszélesnél kissé nagyobb terpeszben. Vegyél lendületet, és egy (két) lépcsőfok kihagyásával ugorj feljebb úgy, hogy érkezéskor hajlítod a térded és mélyguggolást végzel.

Figyelj arra, hogy a gyakorlat kivitelezése közben a térded semmi esetre sem előzze meg a lábfejedet, hiszen így könnyen sérülhetnek az ízületeid. Próbálj így felérni a lépcső tetejére, majd lassan sétálj vissza, pihenj egy percig és rugaszkodj neki a feladatnak még kétszer!

2. Keress egy kevésbé forgalmas helyet. Feküdj le, támaszd meg a lábfejedet és végezz felülést. Fontos tudnod, hogy bár néhány darab felülés is több a semminél, ám a hatékonyság ez esetben nem csak a végrehajtás minőségétől, de a mennyiségtől is függ. Legalább 3x20-at csinálj belőle, de ha még nem ég eléggé a hasizmod, ne érd be ennyivel!

3. Keresd meg a természet kihívásait! Egy furcsa, egyenetlen fatörzs hatékonyabb eszköz lehet az edzésedhez, mint bármelyik fitnesz-gép. Légy kreatív! A biztonságos (!) természeti elemeknek használd ki a fitnesz funkcióját. Például támaszkodj meg egy fatörzsnél, és végezz egyenes lábemelést hátra legalább 30-szor. Ismételj mindkét oldalra 3-szor!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!