Lifestyle

6 kérdés, amit mindenképpen tegyél fel a szüleidnek, mielőtt nyugdíjba mennek

Minél hamarabb beszéltek erről, annál jobb lesz mindenkinek. Figyelj a hangnemre, és szeretettel közelíts a szülőkhöz a témával.

Pénzügyekről és tervekről sok családban a mai napig nehéz beszélni. Pedig a nyugdíjba vonulás egy igen komoly fordulópont az életben, nemcsak a nyugdíjhoz közeli szülőknek, hanem a gyerekeknek is. Van néhány kérdés, amit ha minél hamarabb tisztáztok, nem fog a téma Demoklész kardjaként lebegni a család felett.

Pánik helyett szeretet és odafigyelés

A nyugdíjhoz közel álló szülők nagyon érzékenyek lehetnek a témára, ezért bármikor szóba kerülj, próbálj nyugodtan és szeretettel közelíteni feléjük. Sőt, az is lehet, hogy megbeszélitek, hogy leültök a témáról beszélgetni, nem csak olyan aspektusból, hogy mit fog ezentúl csinálni napközben a mama, hanem a pénzügyi kérdéseket is komolyan érintve.

Ebben segít neked ez a 6 kérdés, amiket minél hamarabb tisztáztok a szülőkkel, annál jobb.

Kérdezz rá, mit terveznek a nyugdíjas évekre – szigorúan ítélkezés nélkül. Ha felmerül ez a téma, hagyd, hogy ők beszéljenek, te pedig hallgass. Bármit is mondanak, ne próbáld meg lenyomni és elbátorítani őket, legyél támogató, de racionális. Beszéljetek arról is, mennyire veszik ki a részüket majd a te életedből. Megeshet, hogy te fejben eltervezted, hogy vigyáznak a gyerekekre, miközben nekik teljesen más terveik vannak.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Pixabay
Forrás: huffpost.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...