5 baljós jel, ami azt mutatja, hogy több "énidőre" van szükséged

Van, amikor már testi tünetei vannak a lelki megpróbáltatásoknak és a stressznek. Ne várd meg ezeket, vagy legalább ismerd fel őket, ami olykor egyáltalán nem könnyű.

Ne hagyd, hogy lenullázd magad

1. Hajhullás, ritkulás - Az teljesen normális, hogy a hajunk napi szinten "cserélődik", hiszen az elöregedett szálak kipotyognak, helyettük pedig újak nőnek, ám az egyáltalán nincs rendben, ha a hajunk egyre ritkább lesz, netán kopasz foltok jelennek meg a fejünkön. A hajhullást gyakran okozza a stressz, de ezentúl még a beleink is összeköttetésben lehetnek vele, ugyanis emésztőrendszerünk állítja elő a B7 nevű vitamint, illetve biotint, amelyek elengedhetetlenek a hajhullás és a bőrbetegségek megakadályozása szempontjából.

2. Puffadt has - Ha eddig lapos volt a hasad, ám most hirtelen nagyobb lett és puffadt, illetve könnyebben gázosodsz, akkor benne van a pakliban, hogy ezt a stressz és az idegeskedés okozza. Amennyiben ehhez még hirtelen hízás, vagy fogyás is társul, akkor feltételezhetően a beleinkkel van valami gond, ugyanis képtelen felszívni a megfelelő tápanyagokat, vagy épp ellenkezőleg, túl sokat vesz fel.

3. Ételintolerancia - Az emésztőrendszer felelős az ételek lebontásáért és a toxinok eltávolításáért. Ha a beleink nem funkcionálnak megfelelően, akkor bizony bennünk maradnak ezek a "mérgek", hosszabb távon pedig előfordulhat, hogy ez kialakít egy ételintoleranciát, például gluténérzékenységet.

Lapozz, folytatjuk!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak