Ebben a 4 ételben sokkal több a cukor, mint gondolnád: jobban teszed, ha helyettük más alternatívát keresel

Sokan próbálnak tudatosan, egészségesebben étkezni, de néha épp azok az ételek rejtenek meglepetéseket, amelyeket tévesen jó választásnak hisznek.
Óvakodj a fogyasztásuktól
A mai világban, ahol egyre többen próbálnak tudatosabban, egészségesebben étkezni, nem könnyű eligazodni a boltok polcain lévő termékek között – a csomagolásokon feltüntetett harsány feliratok, mint például a „gluténmentes”, „fitnesz” vagy „keto barát”, pedig gyakran megtévesztik az embert. Azt hisszük, jót teszünk magunkkal, ha ezek mellett tesszük le a voksunkat, pedig valójában olyan ételeket választunk, amelyek jóval több cukrot tartalmaznak, mint egy egész tábla csokoládé. Ez azért különösen veszélyes, mert a hozzáadott cukor az egyik legnagyobb buktató lehet egy egészségtudatos étrendben, ugyanis az üres kalóriák, azaz a tápérték nélküli energiaforrások – mint a hozzáadott cukor vagy a telített zsír – nemcsak a felesleges kilókat növelik, hanem hosszú távon egészségügyi problémákhoz is vezethetnek. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) például napi maximum 50 gramm hozzáadott cukrot javasol egy 2000 kalóriás étrend mellett – sok egészségesnek vélt termék azonban már egy adagban ennek a felét is tartalmazza. Galériánkban most felsorolunk néhány olyan ételfajtát, melyek több cukrot rejtenek magukban, mint azt elsőre gondolnánk:
Leadfotó: 123rf
Forrás: Eat This, Not That!
































