Így spórolj a hidegben! Most éri meg igazán korszerűsítésbe kezdeni

Érdemes még a hideg idő beállta előtt gondoskodni lakásunk vagy házunk energetikai korszerűsítéséről. Ennek köszönhetően ugyanis nem csupán az ökológiai lábnyomunk csökkenthető, de a rezsiköltségek is visszafoghatók. (x)

Kamat- és költségmentes hitel

Számos kérdés merül fel ilyenkor, de sok család döntését könnyítheti meg, ha megismerik az európai uniós forrásból származó kamat- és költségmentes hitelt, mely a családi házak és lakások energetikai korszerűsítéséhez használható fel. Az MFB Pontokon igényelhető, európai uniós forrásból származó kamatmentes, visszatérítendő lakossági hitelek segítségével most könnyebben megvalósítható a családi házak és lakások, illetve társasházak energetikai korszerűsítése. Az MFB Pontokon igényelhető források országszerte 163 OTP bankfiókban érhetők el.

A hitel összege felhasználható többek között:

  • szigetelésre
  • nyílászárók cseréjére
  • fűtéskorszerűsítésre (pl. kazáncsere)
  • napkollektorra, napelemre

Mekkora összeg igényelhető?

A magánszemélyek esetében az igénybe vehető összeg minimum 500 ezer, maximum 10 millió forint lehet (5 millió forint alatt jelzálogfedezet nélkül). Társasházaknál és lakásszövetkezeteknél lakásonként 500 ezertől 7 millió forintig terjedhet a hitelösszeg.

Kik vehetik igénybe?

Az OTP MFB Pontokon a magánszemélyek és a társasházak is igényelhetik ezt az európai uniós forrásból származó kamat- és költségmentes hitelt.

Milyen további előnyökkel számolhatunk?

A kamatmentesség mellett óriási előny, hogy a kölcsönhöz további banki költségek nem kapcsolódnak, és nincs árfolyamkockázat sem, így a futamidő alatt csak a ténylegesen igénybe vett kölcsönösszeget kell törleszteni, azonban harmadik fél részére fizetendő díjak (például közjegyzői díj, és földhivatali eljárási díj) kapcsolódhatnak hozzá. Ráadásul a kölcsön összegéből finanszírozható a beruházás járulékos költségeinek jelentős része is, például az értékbecslési díj, illetve az energetikai tanúsítvány díja is.

Mekkora önrészre van szükség?

A kamatmentes hitelhez mindössze 10%-os saját forrás bevonásával, akár 20 éves futamidővel is hozzá lehet jutni. Fontos részlet, hogy elő-, vagy végtörlesztéséhez még a lakástakarék-pénztári megtakarítás is felhasználható.

Hogyan lehet hozzájutni?

Az európai uniós forrásból finanszírozott kamat- és költségmentes kölcsön országszerte 163 OTP MFB Ponton igényelhető. A hitel részletes feltételeiről és díjairól tájékozódhat az OTP MFB Pontokon, valamint az MFB honlapján.

Fotók: 123rf.com
Advertisement

Oldalak

Szólj hozzá Te is!