Hirdetés

Vágó Réka: Az életemet önmagamért élem

Sokan a hazai cipőtervezés koronázatlan királynőjének tartják, 13 éve sikeresen vezeti saját márkáját, szinte mindenkivel dolgozott már együtt a magyar divatvilágban, Vágó Réka mégis megmaradt egy nagy gyereknek. A legapróbb dolgokért is képes lelkesedni, ez teszi őt annyira szerethetővé.

"Az életem és a munkám is ugyanarról szól: hogy örömet okozzak másoknak..."

Számodra milyen egy sikeres nap?

Régen azt gondoltam, hogy attól sikeres egy nap, ha iszonyú sok mindent csinálok, de ezt átértékeltem. Teljesen mindegy, hogy az egész napomat a stúdióban töltöm tervezéssel, vagy megbeszéléseken a város száz pontján… Ha azt érzem a nap végén, hogy megcsináltam az aznapra kitűzött feladatokat, akkor nyugodt vagyok.

Mit jelent számodra a siker fogalma?

Nehéz kérdés. Nekem a siker az, hogy szeretem, amit csinálok, és meg is élek belőle. De emellett az olyan apróságok is, mint amikor kapok egy visszajelzést, hogy szerették a cipőmet. Ha látok egy fotót, kapok egy üzenetet, vagy telefonhívást… Ha valaki felveszi a cipőmet és odavan érte. Ez bearanyozza a napomat.

És a magánéletedben?

Nekem kicsit az életem és a munkám is ugyanarról szól: hogy örömet okozzak másoknak és ezáltal magamnak is. Az egyik szerelmem a cipőtervezés, ez nekem is nap mint nap örömet okoz. Az egyik ismerősöm kisgyereke úgy indul el az óvodába minden egyes nap, hogy „Anya, most elmegyek és jobbá teszem a világot”. Brúnónak tök igaza van… Ezt kell csinálni. Ha megnevettetem a barátaimat, vagy megvigasztalom őket, vagy főzök nekik, vagy cipőt tervezek valakinek, számomra ez jó érzés. Ez siker.

Van olyan, amit csak önmagadért teszel?

Az életemet önmagamért élem. Nem vagyok a helyzet áldozata.

Hogyan kapcsolsz ki?

Úristen, imádok olvasni! Van, aki megtanul olvasni és van, aki nem. Én nagyon örülök, hogy szeretek olvasni, mert akkora élmény és hihetetlenül kikapcsol. Megfogni, lapozgatni, kifeküdni a tengerpartra egy könyvvel…

Ha már a könyveket említetted, milyen könyvet ajánlanál azoknak, akik hozzád hasonló karrierre vágynak?

Paul Arden: It's not how good you are, it's how good you want to be című könyve. Kifejezetten a kreatív embereknek írta. Arról szól, hogy mire érdemes időt áldoznod és mire nem.

Rád milyen könyvek voltak a legnagyobb hatással?

Nagyon szeretem Jane Austen-t, mert szerintem elképesztően okos, felvilágosult nő volt, eszméletlenül jó humorral. És az, hogy a könyvei végén még össze is jön a két főhős, már csak hab a tortán. Szerb Antal is nagy szerelmem, imádom az Utas és holdvilágot. Kicsit melankolikus, de nagyon szép és nagyon okos. Születésnapomra azt kértem a barátaimtól, hogy adjanak egy üdvözlőlapot, amibe beleírják, hogy 2016-ban mit kell elolvasnom. Pásztory Dóri barátnőm el is hozta nekem Bíró Zsófia A boldog hentes felesége című könyvét, amit szerintem érdemes elolvasni, mert zseniálisan vicces.

Fotók: Femcafe/Debreczeni Zita

Oldalak

Szólj hozzá Te is!