Home&Design

Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul csináltad: valójában így kellene teregetned a téli időszakban

A szakemberek nem javasolják, hogy télen a lakásban teregess, ez ugyanis nemcsak penészesedéshez, de nem várt egészségügyi problémákhoz is vezethet.

Több szempontból is veszélyes

Örök vita tárgya, hogy télen vajon a lakásban vagy a szabadban célszerűbb-e teregetni. A 24.hu most az Egészségkalauz cikkét idézi, mely a sokakat érdeklő téma kapcsán korábban megszólaltatta Dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyászt, a Tűdőközpont orvosát is. A szakember akkor egyértelműen kifejtette: több szempontból sem szerencsés, ha a hideg téli hónapokban a lakásban teregetünk. Az őszi-téli időszakban jelentkező allergiás panaszokat jellemzően a lakáson belüli allergének okozzák. A tünetekért a penészgomba és a poratka a felelős, melyek megszaporodását bizony a teregetés is elősegítheti.

Azért is jobb a szabadban teregetni, mert a nem megfelelően szellőző, hűvös, északi szobákban 30%-kal is növekedhet a levegő páratartalma egy benti teregetést követően.
Kattints a további képekért!

Az elmúlt időszak hemzsegett a váratlanabbnál váratlanabb lakberendezési trendektől, ezúttal pedig egy korábban nem kifejezetten lakberendezési célokra használt anyag került előtérbe.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...