Home&Design

Szobanövények kezdőknek: 6 fajta, amely a legsötétebb sarokban is elél

Hadilábon állsz a szobanövényekkel, pedig minden vágyad, hogy telepakold velük a lakást? Íme, 6 alternatíva, amiket nem lesz olyan könnyű kinyírni.

Hiába mutatós...

Számtalan olyan növényt tudnánk felsorolni, ami a lakásod legszebb dísze lehet: orchideák, leanderek, jázminok, esetleg valami különlegesebb, például a selyemmályva, ami szintén csodaszép látványt nyújt. Velük viszont nem lenne egyszerű dolgod, ugyanis hatalmas a fény- és törődésigényük. De semmi gond: most mutatunk néhány kevésbé problémás alternatívát, amit kezdő növénytulajként is bátran bevállalhatsz. Több olyan szobanövényt is ismerünk, ami a fent felsorolt fajtáknál sokkal igénytelenebb, így azok számára is tökéletes, akiknek a lakásában kevés fény van és nem is értenek túlzottan a növényekhez. Ezek szépsége nem a virágukban rejlik, hanem a csodás zöld leveleikben, amelyek a te otthonod helyiségeit is azonnal megtöltik élettel, neked pedig nem kell azon aggódnod, hogy meddig élnek túl.

Kattints a galériára és válaszd ki az új kedvenc növényedet!

Zebralevél - Egész évben félárnyékos vagy világos környezet, napközben legalább 20, éjjel minimum 16 fokos hőmérséklet ideális számára. Az öntözés során tartsuk mérsékelten nyirkosan, ne öntözzük túl, de ne is hagyjuk, hogy kiszáradjon a földje.
Kattints a további képekért!

Az előrejelzések szerint 2023-ban óriási népszerűségnek fog örvendeni az olvasztott dekor trend, mutatjuk is, honnan tudod beszerezni a legtrendibb darabokat.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.