Home&Design

Sürgősen szerezd be: ez a filléres eszköz megelőzheti az adventi koszorúk okozta lakástüzet

Vasárnap meggyújtottuk az adventi koszorú első gyertyáját. Ezzel kezdetét vette az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Ha nem biztonságos koszorút veszünk, rosszul készítjük el, vagy rossz helyre tesszük, könnyen a tűzoltókra várakozás időszaka lehet belőle.

Tűzveszélyes ünnep

Hazánkban átlagosan 75 percenként kigyullad egy otthon. A lángok legtöbbször egy-két négyzetméteren pusztítanak, de minden nap három-négy otthon lakhatatlanná válik a tűz miatt, holott ezek könnyen megelőzhetőek lennének. A hétvégén a legtöbb otthon kiegészült egy tűzveszélyes dekorációval, az adventi koszorúval. Teljesen mindegy, hogy mi magunk készítettük el, vagy készen vásároltuk, a legfontosabb kellékéről semmiképp ne feledkezzünk meg: ez pedig a gyertyatüske, a gyertyák alatti kis fém alátét. Ezt körülbelül ötven forintért a legtöbb virágüzletben meg tudjuk vásárolni. Ezt akár utólag is pótolhatjuk, így ha nincs ilyen alatta, inkább meg se gyújtsuk a gyertyákat.

De az se mindegy hova tesszük pontosan a koszorút. Részletek a galériában!

Ha megvan a biztonságos koszorú, nem mindegy, hogy hova tesszük. A koszorú környékén ne legyen semmilyen éghető anyag, hiszen könnyen átterjed a tűz a koszorúról az asztalon lévő tárgyakra, függönyre, ablakkeretre.
Kattints a további képekért!

Az olvasás mindig nagyszerű időtöltés, a tél beköszöntével viszont semmihez sem fogható élményt nyújt egy jó könyv társaságában bekuckózni egy meleg takaróval és egy bögre forró csokoládéval. Ez csak egy a millió ok közül, amiért a könyv tökéletes ajándék lehet szeretteink számára.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Home&Design
Utazás
A hét közepén ismét emelkedik majd a benzin nagykereskedelmi ára - írja friss közleményében a holtankoljak.hu.
Lifestyle
Minőségi és megfelelő mennyiségű alvásra mindannyiunknak szüksége van, sajnos viszont egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel. A jó hír viszont, hogy bizonyos esetekben saját magunkon is...
Sztárok
Nem titok többé: ez a 25 esztendős zenei előadó is csatlakozhat a 2024-es X-Faktor új mentorcsapatához.