Home&Design

Hogy a hazaérkezés valóban pihentető legyen: 4 lakberendezési trükk a hangulatos otthonért

Télen már a béke és biztonság érzetére vágyunk otthon, valamint a pihenésre. A téli hónapokat arra is használhatjuk, hogy kényelmesebbé tegyük szobáinkat néhány új, télies kiegészítővel, ami szinte azonnal kellemes hangulatot teremt. Most adunk 4 tippet, hogyan láss hozzá!

Tapintás alapú design az összes érzékszerv számára

Ne feledjük: az emberek az életet az összes érzékszervükkel érzékelik. Látunk, hallunk, szagolunk, ízlelünk, és mindenekfelett tapintunk. Kényeztesd érzékszerveid olyan bútorokkal, amelyek texturált bouclé, puha bársony vagy lágy kordbársony anyagból készültek. Amikor megérinted ezt az egyedi struktúrát, az segíthet megérkezni a való világba, és némi távolságot nyerni a digitális hatásoktól. Továbbá egy olyan kanapé vagy ágy, amely szokatlan huzattal rendelkezik, vizuális szempontból mindenképpen kiemelkedő.

kordbársony ágy bútor

Többfunkciós bútorok, mint térkihasználó megoldások

Az integrált home office megoldások napjainkban szinte minden otthonban megtalálhatók a nappali vagy étkező területen. Voltaképp a lakóterek egyre kisebbek lesznek, különösen a nagyvárosokban. Ezért mindenképpen fontos optimálisan kihasználni a rendelkezésre álló teret. Minden este hálószobává alakítod a nappalid és csak álmodozol a saját otthoni irodáról? Jövőre szerencsére a fókusz a praktikus térkihasználó megoldásokra szolgáló multifunkcionális bútorokra is irányul, így könnyedén megteremtheted kicsi térben is mindennek a helyét.

home office kis lakásban férfi

Amikor a természet beköltözik

A természet még mindig fontos szerepet tölt be lakótereink kialakításában. Hektikus világunkban olyan helyet keresünk, ahol visszavonulhatunk, és nyugalmat, biztonságot találhatunk. A fa, kő és növények természetes anyagai pontosan ezt a kapcsolatot teremtik meg a természettel. Biztonságban érezzük magunkat és nyugalomban érkezünk meg otthonunkba. A magas minőségű faágyak például melegséget kölcsönöznek hálószobádnak. Ez a berendezési stílus tükrözi vágyunkat egy harmonikus és kiegyensúlyozott életre.

természet kiegészítők

Fenntarthatóság a tartósság révén

Egyre többen törekednek tudatos életmódra és a fenntarthatóságra a mindennapi életükben, ez pedig az enteriőr szektorban is megfigyelhető. Mint szinte mindenhol máshol, itt is ugyanez érvényes: ha olcsót veszel, kétszer veszel. A bútoriparban a fenntarthatóságot a tartósság különösen jellemzi: ha a kanapéd két év után tönkremegy, valójában semmit sem nyertél. Újat kell venned, kiadásaid megnőnek, és újra vásárolni ilyen rövid idő alatt nyilvánvalóan hatással lesz a természeti erőforrásokra, a kibocsátásokra és a hulladéktermelésre egyaránt. A tudat, hogy tartós, minőségi bútorokkal rendezed be lakásodat, biztosan kihat a közérzetedre is - már csak azért is, mert nem kell azon aggódni, hogy miből és hogyan szerezd be a következő bútort.

fenntarthatóság bútorok minőség

Válassz minőségi bútorokat!

Miért ne invesztálnál minőségi bútorokba? Az ADA bútorokat az átlagosnál hosszabb élettartam jellemzi. Még kb. 15-20 év után is majdnem olyan kényelmesen fogsz ülni az ADA kanapén, mint az első nap. Ez a minőségi sztenderd már több mint 6 évtizede létezik. Az ADA 2002-ben igazolta ezt az ígéretét, amikor a családi vállalkozás csatlakozott a German Furniture Quality Szövetséghez. A „Tiszteld a következőt” mottó alatt a vállalat elkötelezettségét mutatja a fenntarthatóság mellett: mert a világunknak érdemesnek kell lennie a későbbi generációk számára is.

Fotók: © ADA

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...