Rideg és nyers: ezt a lakberendezési stílust utálják a legtöbben

A stílus, amely az ipari forradalom építészeti elemeit és esztétikáját ötvözi a modern dizájnnal, az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendett. Azonban, mint minden trendnek, ennek is megvannak a maga ellenzői, akik számos ok miatt nem kedvelik.

Egyedi atmoszférát teremt, mégis sokan nem kedvelik

Az indusztriál stílus a 20. század közepén alakult ki, amikor az ipari épületeket lakó- és kereskedelmi célokra kezdték újrahasznosítani. Az elhagyott gyárak, raktárak és műhelyek terei inspirálták ezt az esztétikát, amely a nyers, befejezetlen felületek, a tágas terek és a látható szerkezeti elemek felhasználásával teremt különleges atmoszférát.

Bár sokak számára vonzó lehet az egyedi és karakteres megjelenése miatt, mások szerint kifejezetten hideg és kényelmetlen atmoszférát teremt. Az otthonosság és a melegség hiánya sokak számára taszító lehet​, a túlzott minimalizmus és az egyszerű dizájn miatt pedig hiányozhatnak az egyéni jellegzetességek és a személyes tárgyak, amelyek otthonossá teszik a teret​. Továbbá a kemény felületek és minimális textíliák miatt az indusztriál stílusú helyiségekben gyakran problémát jelenthet a visszhang és a zaj, így kevésbé alkalmasak a csendes, pihentető környezet megteremtésére. A nagy belmagasság és a tágas terület miatt nehezebb lehet a megfelelő hőmérséklet fenntartása is, így az ilyen terek gyakran hidegek és huzatosak lehetnek, ami különösen a téli hónapokban jelenthet problémát.

Na, de hogy is néz ki ez a stílus a gyakorlatban? Lapozd fel a galériát, mutatjuk!

Nyitott terek: Nagy, összefüggő helyiségek, ahol kevés a fal és a válaszfal, a tágasság érzését keltik.
Kattints a további képekért!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...