Home&Design

Ha ilyen színűre fested a hálószoba falát, sokkal könnyebben elalszol majd esténként

A megfelelő szín kiválasztása hálószobánkba nem csupán az esztétikus összhatás megteremtéséről szól, a színeknek bizony sokkal nagyobb erejük van ennél.

A pihentető alvás kulcsa

A hálószoba színének kiválasztása remek lehetőség arra, hogy kifejezhessük személyiségünket, egyedi stílusunkat. Emellett viszont nagyon fontos arra is gondolnunk, milyen hangulatot is árasztanak a különféle árnyalatok, hiszen ez a helyiség a relaxációt, a pihenést szolgálja. Ahogy minden szoba esetében, a hálószobát tekintve is vannak bizonyos színek, melyek kifejezetten ajánlatosak, ha igazán pihentető éjszakákra vágysz. Alvásspecialista árulta el, mely árnyalatokat is érdemes választanunk ide, melyek óriási segítségünkre lesznek abban, hogy könnyebben álomba szenderülhessünk és valóban kipihenhessük magunkat. Olvass tovább, hogy megtudhasd, mely árnyalatok segítik elő leginkább az alvást és melyeket érdemes messziről kerülni, amikor hozzálátsz hálószobád színének kiválasztásához!

Miért is fontos a szín? „A színek óriási hatással vannak ránk pszichológiailag, bizony azt is képesek befolyásolni, hogyan alszunk” – mondja Sue Peacock, alvásra specializálódott pszichológus. – „Néhány szín képes elősegíteni az alvást, míg más árnyalatok éppen ellenkezőleg felébresztik elmédet és éberen tartanak.”
Kattints a további képekért!

Ezek az árnyalatok a testestől a ropogóson át egészen a frissítőig terjednek - akárcsak kedvenc boraink.

Leadfotó: 123rf, forrás: apartmenttherapy.com

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Az avokádó egyike azoknak az ételeknek, amelyek számtalan egészségügyi előnnyel kecsegtetnek, ennek ellenére a legtöbb figyelem általában ízére és tápláló tulajdonságaira irányul.
Lifestyle
Sokan isznak egy pohárral lefekvés előtt abból a bizonyos italból, amely egy friss kutatás szerint nemhogy elősegíti, de még hátráltatja is az elalvást.
Fashion&Beauty
Bár az öltözködés terén sokszor tapasztalhatunk váratlan fordulatokat, ezúttal a férfi divattrendek között tűnt fel egy egészen különös kiegészítő.