Home&Design

Látszóbeton trend: így lesz a legolcsóbb alapanyagból a legtrendibb belső tér

Ipari beton, mint dekoráció? Igen! A kortárs lakberendezési trendek egyre inkább az egyszerűt, mintsem a pompát ünneplik - ez pedig sehol nem mutatkozik meg látványosabban, mint a beton belsőépítészeti használatában.

Nincs ennél univerzálisabb anyag

Az emberiség ősidőktől fogva használja a betont. Időszámításunk előtt 700-ban beduin kereskedők fejlesztettek ki egy betonszerű anyagot, amelyet titkos, föld alatti víztartályok építéséhez használtak, hogy ezzel segítsék elő a túlélést a sivatagban. A beton ma is a legnépszerűbb, ember által készített építési termék, melyből évente nem kevesebb, mint 7 milliárd köbmétert állítanak elő. Hihetetlen sokoldalúságának köszönhetően az autópályáktól kezdve a konyhai munkalapokig, bútorokig, használati tárgyakig mindent el lehet belőle készíteni, és soha olyan nagy népszerűségre nem tett még szert a belsőépítészetben, mint napjainkban. Szívesen becsempésznéd az otthonodba ezt az egyre népszerűbb trendet? Akkor meríts ihletet ezekből a stílusos beton belsőépítészeti ötletekből. Részletek a galériában!

Az a tény, hogy a beton könnyedén ellenáll a víznek, népszerűvé tette a kerti dekorációk és a kerti bútorok körében. De a beton felhasználható a lakásbelső szépítésére is. Hihetetlen sokoldalúsága és tartóssága tökéletes építőanyag az egyedi munkalapok, mosogatók és kandallók számára.
Kattints a további képekért!

Vajon milyen lenne, ha a nappalinkat domináló hatalmas, fekete tévéképernyő helyett elegáns, átlátszó üveglapon nézhetnénk a kedvenc sorozatainkat?

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Home&Design
Utazás
Földrajzi képrejtvény-sorozatunk következő felvonásában magunk mögött hagyjuk Európát, és célba veszünk egy távoli földrészt! Tarts velünk!
Lifestyle
Ez az ártatlannak tűnő üzenet órákig tartó szorongási hullámot idézhet elő. Íme, miért.
Lifestyle
Szinte minden háztartásban található muffin sütőforma, a legtöbben azonban nem tudják, milyen sokféle felhasználási módja van.