Ezért válasszunk beépíthető gépeket a lakásba - A szakértő válaszol

Egyre népszerűbbek a beépíthető elektronikai eszközök, ami nem véletlen: ezekkel a termékekkel konyhánk kényelmesebb és egységesebb, elegánsabb megjelenésű lehet.

A szakértő válaszol

A beépíthető gépekkel kapcsolatban számos kérdés merülhet fel a vásárlókban: az Euronics hálózatfejlesztési és oktatási vezetője, Stummer Attila most a leggyakoribb kérdések megválaszolásával segíti a tervezést.

Milyen eszközökben gondolkodhatunk, ha teljesen beépíthető konyhára vágyunk?

Ma már gyakorlatilag a teljes konyhánkat berendezhetjük beépíthető gépekkel. A legnépszerűbb termékkörök az Euronics tapasztalatai szerint a beépíthető sütő, a főzőlap, a mikró, a páraelszívó és a hűtő. Egyre több vásárló keresi azonban a beépíthető kávéfőzőket és mosogatógépeket is.

Mely készülékekből különösen praktikus beépítettet venni és miért?

Stummer Attila szerint sütőből, főzőlapból, valamint mosogatógépből mindenképpen érdemes beépíthetőt vásárolni. Azzal, hogy a sütőt feljebb helyezzük, jobb rálátást biztosítunk a sütőtérre, könnyebb lesz az eszköz tisztítása, és az ételeket is kényelmesebben, hajolgatás nélkül helyezhetjük be, illetve vehetjük ki. Ha a főzőlapot távolabbra helyezzük a sütőtől, konyhánk kevésbé lesz zsúfolt és a sütés-főzés is kényelmesebbé válik, a mosogatógép elejére helyezett bútorlappal pedig kevésbé lesz tagolt a konyhabútorunk.

beépített konyha eszközök modern

Vannak hátrányai a beépíthető termékeknek?

Bár sok vásárló azt gondolja, a beépíthető termékek csak bonyodalmat jelentenek a konyhatervezés során, a szakértő szerint ez egyáltalán nincs így. A beépíthető termékeknek szinte csak előnyei vannak, hiszen ezekkel konyhánk modernebb, letisztultabb megjelenésű lehet, a megfelelő bútortervezéssel pedig egy kisebb konyha is jobban kihasználhatóvá válik.

Nem okoz problémát a beépített eszközök szervizelése, végleges meghibásodás esetén cseréje?

Szervizelés szempontjából nincs különbség a beépíthető és a szabadon álló berendezések között. Termékcsere esetén azonban érdemes odafigyelnünk arra, hogy az előző beépített eszközzel megegyező méretet válasszuk, hiszen konyhabútorunk már adott kialakításába kell beleillesztenünk az új eszközt. Így nem érhet minket meglepetés, hazaérve a vásárlásból.

beépített eszközök modern konyha

Érdemes tudni: támogatást kérhetünk a termékek beszerelésére

Stummer Attila szerint konyhafelújításkor a gyermeket nevelő családoknak érdemes megfontolnia az otthonfelújítási támogatás lehetőségét. A népszerű hozzájárulás ugyanis felhasználható beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítésére, illetve cseréjére. A támogatást a beszerelési költség 50 százalékáig lehet igényelni, ami egy nagyobb felújítás esetén számottevő összeget is kitehet. „Az elektronikai eszközök közül olyan termékekre kérhetjük a támogatást, amelyek beszereléséhez szakemberre van szükség. A szakszerű beüzemelésen egyébként sem érdemes spórolni, hiszen az ilyen eszközök esetében a garancia is elveszik, ha nem szakember szereli be őket. Emiatt érdemes mindig tanácsot kérni az elektronikai üzletek szakértékesítőitől a vásárlás előtt” – mondta el a szakértő.

Amikor a betörők kiválasztják, melyik lakást rámolják ki, több szempont alapján döntenek. Mutatjuk, mik azok a dolgok, amik az otthonodba vonzzák a rosszfiúkat, és hogyan tudnád biztonságosabbá tenni a lakást.

Leadfotó: 123rf.com, Fotók: RedLemon

Oldalak