Világhírű díjat nyert a magyar design kiállítás

A formatervezés Oscarjának számító Red Dot díjjal tüntették ki a tavaly debütált 360 Design Budapest kiállítást, az eseményt, amely új perspektívából mutatta be a kortárs hazai és regionális formatervezők innovatív alkotásait.

Megkapta a "piros pontot"

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi design legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás – írják az esemény honlapján. A díj a világ egyik, ha nem a legrangosabb design minősítése, melyet egy 24 fős nemzetközi zsűri ítélt oda a budapesti figitális rendezvénynek. Több tucat magyar találmány, vagy kreatív megoldás kapott már „piros pontot” a verseny fennállása alatti három évtizedben, a 360 Design Budapest azonban az első magyar rendezvény, amely bezsebelte a design kitüntetést ebben a kategóriában. A 360DBP így már ötszörösen díjazott esemény lett. A díj kiemelkedő jelentőségét mutatja, hogy a világ számos pontjáról – Európából, Ázsiából és Amerikából – érkeztek jelentkezések különböző tervezőktől, ügynökségektől és cégektől. A díjjal a tavalyi 360 Design Budapest kiállítás, és vele együtt természetesen a hazai és regionális tehetséges tervezők is bekerültek a nemzetközi design szakma VIP páholyába és számos magas minőségű, kreatív projekt és világszínvonalú alkotó mellett.

360 Design Budapest HFDA MDDÜ red dot díj dizájn oscar

A design Oscar díja

A Red Dot díj a design legmagasabb színvonalát jelöli világszerte, gyakorlatilag a design Oscar díja. A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai designipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitális marketing szakértő, vállalkozó vagy éppen az European Packaging Design Association korábbi elnöke. A zsűritagok között olyan designipari nagyágyúkat is találunk, mint Michel de Boer holland egyetemi professzor, aki több Red Dot díj mellett számos egyéb nemzetközi design-díjat is magáénak tudhat és olyan ügyfelekkel dolgozik, mint az Apple, az Allianz, a Shell, a Nike, a Jaguar és a Mercedes-Benz. Hírnevét igazolja, hogy 2012-ben de Boer lett a valaha legtöbb design díjjal rendelkező design szakember.

360 Design Budapest HFDA MDDÜ red dot díj dizájn oscar

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: HFDA / The Sparkle Content

Oldalak

  • 1
  • 2