Home&Design

Ingyenes lakberendező programmal robbantott az IKEA: mutatjuk, hogyan használd

A mesterséges intelligencia segítéségével pillanatok alatt megtervezhetjük és berendezhetjük saját álomotthonunkat.

IKEA Kreativ - ingyenes lakberendezés mesterséges intelligenciával

Egy prágai sajtótájékoztató keretében ismertette legújabb fejlesztését az IKEA, amelyen a Femcafe is részt vett, így elsők között próbálhattuk ki az IKEA Kreativ névre keresztelt programot, amely tegnap óta az áruház weboldalán és applikációján is ingyenesen elérhető bárki számára, aki a mesterséges intelligenciát segítségül hívva kedvet kapna a lakberendezéshez és dekoráláshoz.

Megtetszett egy bútor vagy dekorelem, de nem vagy benne biztos, hogy illene-e az otthonodba? Az új eszköz segítségével percek alatt kiderítheted a választ! A program az önvezető autókban használtakhoz hasonlóan a legmodernebb mesterséges intelligenciát és számítógépes látás technológiákat alkalmazza a vásárlók otthonában található terek azonosítására, valamint azt is lehetővé teszi, hogy a meglévő bútorok egy részét vagy egészét töröljék a látványból, így a vásárlók teljesen üres terekben tervezhetnek.

ikea kreativ lakberendező program

Az IKEA Kreativ segítségével a vásárlók a következőket tehetik:

  • Termékek felfedezése inspiratív 3D bemutatótermekben – A vásárlók több mint 50 fantáziadús, az áruház új tervezési oldalán elérhető 3D-s bemutatóteremben fedezhetik fel a termékeket, azok kombinációit és a helyiségek kialakítására vonatkozó ötleteket. Cserélgethetik, mozgathatják, forgathatják, összehajthatják és felakaszthatják azokat.
  • Saját belső tereik megtervezése – Az alkalmazásba épített IKEA Kreativ Scene Scanner™ segítségével a vásárlók könnyedén létrehozhatják saját terük személyre szabható, valósághű 3D-s másolatait, amelyeket a termékekkel tetszés szerint kialakíthatnak és berendezhetnek. Az adott helyiségről mindössze néhány fényképre van szükség, amelyek aztán automatikusan összeállnak a tér pontos méretekkel és perspektívával rendelkező, szélesvásznú, interaktív másolatává. Emellett az adott helyszínről „kitörölhetik” a meglévő bútorokat, új bútorokat helyezhetnek el rajta, gyorsan böngészhetnek különböző alternatívák között, és létrehozhatnak egy új, teljes szobakialakítást.
  • Otthonuk jobbá tétele bárhonnan – Miután a vásárló megalkotta a tökéletes szobakialakítást, az egyes termékeket a kosarába teheti, az ötleteket elmentheti fiókjában, és akár meg is oszthatja azokat családtagjaival és barátaival, hogy kölcsönösen tanácsokat és inspirációt nyújthassanak egymásnak. Mivel a virtuális szobákat a felhőben tárolják, gyakorlatilag bárhonnan újra elérhetők. A vásárlók az mobilalkalmazáson keresztül az áruházba is magukkal vihetik a terveket.

ikea kreativ program használata

Nagyszerű eszköz azoknak, akik első otthonuk berendezését tervezik, de azoknak is, akik meglévő lakásuk felújításán törik a fejüket

„A legutóbbi Élet otthon felmérésünk szerint, amely a magyarok otthonukhoz való viszonyát vizsgálta, a válaszadók több mint fele mondta azt, hogy a következő két évben otthona megváltoztatását tervezi. Pontosabban, a magyarok 31 százaléka tervez költözést, további egyharmaduk (34%) pedig jelenlegi otthonuk felújításába kíván belevágni. Az IKEA Kreativ komoly segítséget nyújthat nekik ebben” – mondta Andor Katalin, a márka régiós Consumer and Customer Insights Managere.

A program mögött álló technológiát a Szilícium-völgyi székhelyű mesterséges intelligenciával foglalkozó Geomagical Labs fejlesztette ki, amelyet az Ingka Group 2020-ban vásárolt fel. „Az Ingka Group szenvedélyesen segíti az embereket abban, hogy jobb életet teremtsenek otthonukban, és folyamatosan arra törekszik, hogy online és offline is hozzáadott értéket nyújtson vásárlóinak. Meg vagyunk győződve arról, hogy a Geomagical Labs innovatív és intuitív technológiájára és egyszerű digitális környezetévere támaszkodva az IKEA Kreativ képes kezelni azokat a gyakori nehézségeket, amelyekkel az emberek a lakberendezési cikkek vásárlása során szembesülnek. Mindenki számára elérhetővé válik, hogy az inspirációt valósággá változtassa, és megtervezze a tökéletes otthont” – mondta Parag Parekh, az Ingka Group Co-Chief Digital Officere.

Beszéljünk az anyai kiégésről!

A Femcafe és a P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyek 2900Ft-os áron, ide kattintva vásárolhatók! A jegyvásárlók között kisorsolunk Vida Ágnes legújabb kötetéből, a "Gyerekek és kütyük - Hogyan befolyásolja a digitális média a gyerekedet?" című könyvből 5 db-ot.

A konferencián jelen lévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány.

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

Leadfotó: Hosszú Kata / Femcafe

Oldalak

Home&Design
Utazás
Hetven éve, 1954. május 30-án történt Magyarország legsúlyosabb vízi tömegszerencsétlensége: Balatonfüreden 23 ember vesztette életét, amikor a gyermeknapon felborult a Pajtás gőzös. A tragédiát...
Sztárok
Csak ősszel tér vissza a színpadra a neves magyar énekesnő, Keresztes Ildikó. Az 59 éves híresség a Nők Lapjának árulta el, hogy nemrégiben daganatot találtak az agyában, s egy műtéten is átesett.
Sztárok
A legendás színész-rendező 40 év után új filmben szerepel: a Nemzeti Film Intézet támogatásával készülő A királytalálkozóban Szilézia idős fejedelmét formálja meg.