Home&Design

Így tartsd életben a mikulásvirágot – ezzel a bevált trükkel egész évben gyönyörű marad

Ha megfelelően gondozzuk a karácsonyi időszak kedvenc növényét, az ünnepek végeztével is lakásunk éke maradhat.

Tombol a mikulásvirág szezon

A főként piros és fehér színekben pompázó növények elárasztották a boltok polcait, sokan pedig már be is szerezték a legmutatósabb darabokat az ünnepi asztalra. Ez a vidám virágfajta alapvetően a téli hónapokba érhető el, azonban otthon nevelve sokáig tündökölhet még, de ehhez érdemes megfogadnunk egy-két hasznos tanácsot - írja az eletforma.hu.

Mielőtt rátérnénk a mikulásvirág gondozásának alapjaira, íme egy kis segítség azoknak, akik még nem vásároltak ilyen növényt, de erősen gondolkodnak rajta:

  • A robusztus, sötétzöld lombozat az egészséges növény jele. Csak kemény halványzöld levelű mikulásvirágot vegyünk, a fonnyadt levelek a betegség jelei.
  • Az élénk színű fedőlevelekre érdemes figyelni. Azért, hogy a növény sokáig díszítse az otthonod olyan példányt válassz, ami még nem virágzik teljesen és nem hullajtja a virágporát. A virágport könnyen észreveheted a színes felleveleken (ezek borítják a zöld leveleket).
  • A leghosszabb élettartamú mikulásvirágoknak – a nem túl éretteknek – gömbölyű, zöld rügyei lesznek, és a vásárlás időpontjában nincs nyoma a sárga virágpornak.
  • Vizsgáld meg a növény hibáit. Az apró levéltetvek pusztítást végezhetnek a mikulásvirágon, ezért mindenképpen nézd meg a leveleket (a hátuljukat is), és keress rajta kis lyukakat. Ha ilyet látsz, akkor ne vedd meg a növényt, biztos, hogy kirágták a tetvek.
  • Mindig úgy hozd el az üzletből, boltból a növényt, hogy becsomagoltatod. A mikulásvirág könnyen megfázik a kinti hidegben, és lehullajtja a leveleit.
  • Ha celofánnal együtt viszed haza, akkor otthon gyorsan távolítsd el ezt róla, mert könnyen bepenészedhet a föld és elhalhat ettől a növény.

Ha már megvan a tökéletes példány, nem árt életben tartani! A galériára kattintva mutatjuk, mire figyelj!

1. Fény A mikulásvirág akkor jelenik meg a boltokban, amikor a nappalok megrövidülnek, de furcsa módon nagyon szeretik a napfényt. A szakértők azt javasolják, hogy a virágot déli, keleti vagy nyugati ablakba helyezzük, ahol bőven éri fény.
Kattints a további képekért!

Te is rengeteget bajlódsz a karácsonyi ajándékok becsomagolásával? Pedig a művelet egyszerűbb, mint gondolnád. Mutatjuk a trükköt, ezen az egy lépésen múlik minden!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Home&Design
Fashion&Beauty
A 27 esztendős divatmodell mindenkit lehengerelt a The Apprentice című film cannes-i premierjén: a világsztár átlátszó ruhában, melltartó nélkül hódított a vörös szőnyegen.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.