Home&Design

A lakberendezés hármas szabálya: ezt alkalmazd, ha tökéletes összhangot szeretnél az otthonodba

A lakberendezők rendszeresen hivatkoznak a "hármas szabályra". Mi is ez pontosan és hogyan segít álomotthont alkotnunk a lakásunkból? Pörgess tovább és mutatjuk!

A szabály, amely segít tökéletesíteni az otthonod

A páratlan számú tétel természetesebbnek és kevésbé kényszerűnek tűnik, mint a páros csoportosítás - tartják a lakberendezők. Ezért is hozták létre a hármas szabályt, hiszen a szimmetria ellentéte segít, hogy a helyiségünk modern összképet és gondolatiságot sugalljon. A legjobb megoldás, ha megtaláljuk az egyensúlyt a szimmetria és az aszimmetria között. Az alábbi galériában bemutatjuk, miként tudod betartani az alapelvet, legyen szó bármely szobáról.

Részletek a galériában!

Minden szobában célszerű a színeknél a 60-30-10 szabályt betartani. A fő árnyalat (60 százalék) mehet a falakra, a másodlagos alkalmazható a bútorokra (30 százalék), a harmadlagos (10 százalék) pedig az egyéb dekorelemekre és kiegészítőkre.
Kattints a további képekért!

Az idei karácsony tematikája a Fehér Házban a „varázslat, csoda és öröm”, amit a gyermekek élményeire alapoztak.

Leadfotó: 123rf.com

Forrás: Mymove.com

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Rájuk fokozottan igaz, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában. Ettől még persze nem biztos, hogy elakadt a békülési folyamat Majka és Curtis között.
Sztárok
T. Danny, azaz Telegdy Dániel többszörösen bebizonyította, hogy nagy tehetséggel áldotta meg a sors: rapperként sikert sikerre halmoz, a Dancing with the Stars negyedik évadában pedig azt is...
Sztárok
Bradley Cooper ma már óriási hírnevet tudhat magáénak szerte a világon, de gondoltad volna, hogy karrierje kezdetén még hazugságokhoz is folyamodott, hogy megkaphasson egy szerepet? Méghozzá nem is...