Home&Design

Esztétikus és imádnivaló: ez most a legtrendibb anyag a lakberendezésben

Puha, gyapjas tapintás, mackószerű megjelenés? Ez nem más, mint a bouchlé nevezetű textília, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a lakberendezés területén.

Bouchlé

A bouchlé - vagy magyarosítva buklé - francia szóból származik, jelentése fodros vagy gyűrűs, és egy sor hurkolt szálból készült fonalra, valamint az abból készült szövetekre utal. Az 1940-es évek végén Florence Knoll (a Knoll bútorgyár társalapítója) egy széket kért a tervezőitől, ami olyan, mint egy "párnákkal teli kosár", amiben összegömbölyödhet és könyvet olvashat. Az eredmény a Saarinen's Womb Chair lett a Knoll's Classic Bouclé-ban.

Ez a textil általában gyapjúból készül, de pamut, len és selyem is használható hozzá. A lakberendezés helyett viszont inkább a divat területén lett ismert az 1950-es években, köszönhetően Coco Chanelnek. Az anyag lakberendezési újjáéledése 2020-ban kezdődött és úgy tűnik 2023-ra éri el tetőpontját. Kanapék, fotelek, díszpárnák, szőnyegek, sőt még függönyök is kaphatóak ebből az anyagból. Te is beszereznél egyet otthonra? A galériában mutatjuk a legtrendibb verziókat.

Kattints a további képekért!

Nem kell vagyonokat költened, hogy újszerű legyen a konyhád. Íme egy trükk, amiért a család és a pénztárcád is hálás lesz.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Meghan Markle a minap egy olyan őszi szettben mutatkozott, amely sok nő számára adhat ihletet, amikor beköszöntenek a hidegebb hónapok. Egy biztos: a hercegné outfitje telitalálat volt!
Sztárok
Sok olyan világhírű sztár van, akik felnőttfilmekben kezdték a pályájukat, és csak ezt követően futottak be nemzetközi karriert.
Sztárok
A mesterséges intelligencia segítségével készítette el új klipjét Pál Dénes. Bár nem ez az első olyan magyar videóklip, amelyben a készítők ezzel a technikával dolgoznak, az énekes és a videót...