Elöl- vagy felültöltős mosógép? Kiderült, melyikkel járunk jobban

Eláruljuk, milyen szempontok alapján érdemes dönteni.

A tökéletes mosógép

Szinte naponta kerülnek újabbnál újabb mosógépek a piacra, melyek jobbnál jobb teljesítményt ígérnek. A bőség zavarában azonban nehéz megtalálni a tökéletes terméket, ami azon túl, hogy befér a fűrdőszobába vagy a mosókonyhába, úgy végzi a dolgát, ahogy mi azt szeretnénk, nem fogyaszt sokat és nem megy tönkre egy év után. Emellett az árat is figyelembe kell vennünk, hiszen egy új háztartási gép megvásárlása sosem olcsó mulatság. A Choice Choice azonban most összeállította a vásárlói útmutatót, mely hatalmas segítséget nyújt, hogy tutira ne kövessünk el hibát a mosógép kiválasztása során.

Elöl- vagy felültöltős?

Túl azon, hogy rengeteg márka mosógépei közül válogathatunk, azt is el kell döntenünk, alul vagy felültöltős gépet szeretnénk, hiszen ezek is lényegesen eltérnek egymástól. Ugyanis míg az egyik gyengébb, kíméletesebb teljesítményt nyújt, a felülről pakolt ruhák jóval erősebb mosáson esnek át. Ez annak tudható be, hogy a felülről tölthető mosógép úgynevezett terelőlapátot vagy keverőt használ a mosáshoz, addig az előltöltős gépek a gravitáció segítségével mossa át a ruhát. És hogy a kettő közül melyik a jobb? Most kiderült.

Érvek és ellenérvek

Természetesen mindkét mosógép típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Míg a felültöltős gépekhez jóval kedvezőbb áron hozzájuthatunk, a ruhák anyagának jóval erősebb mosást kell kibírniuk. Mindemellett több vizet, és több energiát használnak fel, mint a vetélytársaik, emellett több mosószert is igényelnek, ugyanakkor rövidebb a mosási ciklus. Az elöltöltős mosógépek több pénzbe kerülnek, ám sokkal kíméletesebben mossák a ruháinkat, ugyanakkor több időt vehet igénybe a mosásuk, mint az előbbi típusú gépeknél, ám a modernebb gépeknél már kiválaszthatóak akár 30 perces ciklusok is. A felültöltős gépeknél ezt sajnos nem tehetjük meg, és sokan arra is panaszkodnak, hogy ezek a gépek jóval hangosabbak, és ha parkettára szeretnénk tenni őket, speciális alátétet is igényelnek. A szakértők szerint jóval megbízhatóbbak, mint a felültöltős mosógépek, illetve bármikor megállíthatjuk és kinyithatjuk az ajtót, hogy bedobjuk a véletlen kimaradt ruhadarabokat - írja a Mirror.

Leadfotó:123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!