Ezzel az egyszerű trükkel távol tarthatod a veteményesedtől a kártevőket

Az esős idő nem csak a talaj számára kedvező, de előcsalogatja a nem kívánatos vendégeket is.

Kártevők a kertben

Bár a május meglehetősen esősnek bizonyul, a talaj és a növények növekedésének kifejezetten jól jön a rengeteg víz. Ám a csapadékos időjárás nem csak a kertünknek tesz jót, de előcsalogatja az olyan kártevőket is - köztük a csigákat -, melyek előszeretettel dézsmálják meg a termésünket. A problémára sokszor azért nehéz megoldást találni, mert a különböző szerek nemcsak a rovarokat és rágcsálókat távolítják el a veteményesünk környékéről, de a talajt is szennyezik, ami sem az egészségünknek, sem a palántáknak nem válik javára. Most azonban mutatunk egy teljesen természetes, és minden háztartásban fellelhető trükköt arra, hogy távol tartsuk a sok gondot okozó csigákat a kertünktől anélkül, hogy elpusztulnának.

Természetes megoldás ingyen

Szerencsére a csigák ellen való védekezés semmilyen plusz költségünkbe nem kerül, hiszen mindössze kávézaccra van szükségünk. Kávét a legtöbben iszunk naponta legalább egyszer, így pusztán annyi dolgunk van, hogy a főzés során keletkezett zaccot nem a kukába tesszük, hanem összegyűjtjük egy dobozba. Ezt követően már csak annyi a teendőnk, hogy a zöldség vagy gyümölcs köré szórjuk a zaccot. A csigák ki nem állhatják a zacc kesernyés ízét, melynek jellegzetes illatát már távolról megérzik, így biztosan nem fognak a vetemény közelébe menni. Ugyanakkor a zaccban rengeteg tápanyag található, mely jótékony hatással van a földre, illetve odavonzza a gilisztákat is, ezek az élőlények pedig lazítják a talajt. A zacc külön jól jön abban az esetben, ha csigák mellett a macskák is rendszeresen megkárosítják a kertünket, ugyanis ők is utálják a zaccot, így többé nem okoznak majd problémát ezek az állatok sem.

Így szórd be a földet és a növényeket zaccal

Évről évre szeretünk megújulni: új frizura, ruhatár frissítés, esetleg életmódbeli váltás. Talán nem csak mi magunk, hanem lakásunk is igényt tart erre a változásra. Most megtudhatod, milyen színekkel lehet az otthonod is trendi!

Leadfotó:123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!