Ettől jó egy ágyneműhuzat – 3 dolog, amit jó, ha tudsz vásárlás előtt

Legtöbbször bele sem gondolunk, mennyit tesz hozzá az igazán jó alváshoz az ágyneműhuzat. Odafigyelünk matracvásárlásnál és magánál az ágynemű kiválasztásánál is, a huzatra azonban leginkább a kinézete alapján bökünk rá. Pedig nagyon is számít az anyag tapintása és puhasága is. Mutatjuk, mit érdemes tudni vásárlás előtt.

Anyag

Ha folyamatosan vagy a hideg részét keresed az ágyneműnek vagy épp ellenkezőleg, egyszerűen képtelen vagy felmelegedni, akkor gyakran a huzat a hibás. A különböző anyagok befolyásolják azt, hogyan alszol. Amikor huzatot választasz, tartsd szem előtt a lakás hőmérsékletét és az évszakot is. Általánosságban elmondható, hogy a szatén és a pamut melegben, a flanel pedig hidegben ajánlott, a vászon pedig jó légáteresztő képessége miatt minden évszakban használható. A lényeg, hogy a szintetikus anyagoktól óvakodj (sajnos általában a nem ráncosodó anyagok ilyenek), mert ezek nem eresztik át sem a levegőt, sem a nedvességet, és elkerülhetetlenül megizzadsz alattuk függetlenül a hőmérséklettől.

Szálfinomság vs szálsűrűség

Szokás azt gondolni, hogy minél nagyobb egy fonal szálsűrűsége, annál jobb minőségű, ez azonban nem feltétlenül igaz. Ehelyett a szálak finomsága (végső soron átmérője) és a szálak hosszúsága számít. Minél hosszabb ugyanis egy szövetszál, annál tartósabb lesz a belőle készült textília. A legtartósabb a hosszan vágott pamut.

Oldalak

Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.