Ettől jó egy ágyneműhuzat – 3 dolog, amit jó, ha tudsz vásárlás előtt

Legtöbbször bele sem gondolunk, mennyit tesz hozzá az igazán jó alváshoz az ágyneműhuzat. Odafigyelünk matracvásárlásnál és magánál az ágynemű kiválasztásánál is, a huzatra azonban leginkább a kinézete alapján bökünk rá. Pedig nagyon is számít az anyag tapintása és puhasága is. Mutatjuk, mit érdemes tudni vásárlás előtt.

Anyag

Ha folyamatosan vagy a hideg részét keresed az ágyneműnek vagy épp ellenkezőleg, egyszerűen képtelen vagy felmelegedni, akkor gyakran a huzat a hibás. A különböző anyagok befolyásolják azt, hogyan alszol. Amikor huzatot választasz, tartsd szem előtt a lakás hőmérsékletét és az évszakot is. Általánosságban elmondható, hogy a szatén és a pamut melegben, a flanel pedig hidegben ajánlott, a vászon pedig jó légáteresztő képessége miatt minden évszakban használható. A lényeg, hogy a szintetikus anyagoktól óvakodj (sajnos általában a nem ráncosodó anyagok ilyenek), mert ezek nem eresztik át sem a levegőt, sem a nedvességet, és elkerülhetetlenül megizzadsz alattuk függetlenül a hőmérséklettől.

Szálfinomság vs szálsűrűség

Szokás azt gondolni, hogy minél nagyobb egy fonal szálsűrűsége, annál jobb minőségű, ez azonban nem feltétlenül igaz. Ehelyett a szálak finomsága (végső soron átmérője) és a szálak hosszúsága számít. Minél hosszabb ugyanis egy szövetszál, annál tartósabb lesz a belőle készült textília. A legtartósabb a hosszan vágott pamut.

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
A húszas éveiben járó férfi ellen 166 rendbeli csalás miatt emeltek vádat, ami azért nem semmi. Sajnos bárhol bele tudsz futni internetes átverésbe, így nem árt résen lenni.
Sztárok
A közkedvelt televíziós első ízben mutatta meg a nyilvánosságnak lányunokáját, Lindát.
Utazás
A Somogy megyei Balatonkiliti határában észlelték a rengést - tudatta a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.