Fashion&Beauty

Íme a megoldás a gyorsan zsírosodó hajra: tippek, hogy kitolhasd a hajmosást

Az egyik leggyakoribb hajprobléma, amikor valaki zsíros fejbőrrel küzd. A nyári melegben ráadásul méginkább tapasztalható, hogy a zsírosodás rosszabb. Ahogy a fejbőr faggyúja összekeveredik az izzadsággal, az fokozhatja a problémát.

Mi okozza a zsíros hajat?

A zsíros haj annak a következménye, hogy a fejbőr faggyúmirigyei olajat termelnek. Az olaj ezután beszívódik a hajba, és ha túl sok termelődik, az zsíros megjelenést kölcsönözhet. Az olaj önmagában nem árt a hajnak – valójában fényessé, egészségessé és erőssé teszi a tincseket, de a túl sok olaj felhalmozódást okozhat, amitől a haj lapos és túl sima lesz. Van néhány praktika, amely segíthet, ezeket pedig össze is gyűjtöttük nektek.

1. Ne mosd túl gyakran! Ahogy a haj zsírosabbá válik, csábító lehet növelni a mosás gyakoriságát, de a szakértők szerint ez az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk. „Ha minden nap elkezdesz hajat mosni, a fejbőrödnek úgy tűnik, hogy túl kell termelnie a faggyút. Egy ördögi körbe kerülsz tőle.” – mondja Paul Percival, a hírességek fodrásza, a Percy & Reed társalapítója. Ha már úgy érzed, hogy beleestél a túlmosás csapdájába, kezdd el leszoktatni magad róla. „Lassan csökkentsd a samponozások számát, és válassz szulfátmentes termékeket, mivel ezek segítenek tisztábbá tenni a hajat” – mondja Dominic.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty