A nyári bőrvédelem több, mint fényvédelem

Azt már sokszor hallhattuk, hogy az UV sugárzás elleni védekezés mennyire fontos, ezért 11 és délután 3 óra között, amikor a legerősebb a napsugárzás, nem javasolt a tűző napon tartózkodni. De azt is tudjuk, hogy nemcsak a rákkeltő hatása miatt kell fokozottan védeni a bőrünket, hanem a bőr öregedését is késleltetjük, ha nem tesszük ki a káros sugárzásnak? A fényvédelmet ezért nem érdemes félvállról venni és még ennél is tovább mehetünk, ha szeretnénk sokáig megőrizni fiatalos vonásainkat.

Hogyan hat az UV sugárzás bőrünkre?

Bőrünk idősödésének folyamata felgyorsulhat, ha nem fordítunk kellő figyelmet a fényvédelemre. Az UV sugárzás ugyanis darabokra töri a kollagén és elasztin rostokat, aminek hatására a bőrben elasztózis alakul ki, tehát veszít rugalmasságából és megjelennek a nem kívánatos ráncok – fejtette ki dr. Ekaterine Paschali, a Royal Clinics bőrgyógyász szakorvosa. Az UVB sugarak a felhám megvastagodását, leégést, azaz bőrgyulladást okozhatnak, míg a bőröregedésért főleg az UVA sugarak a felelősek, amelyek kiváltó tényezői a pigmentfoltoknak és a rozáceának is.

Royal Clinics, az orvos-esztétikai központ

Ha érdekelnek az esztétika világának legújabb trendjei akkor a legjobb helyen jársz! Központunk a magyar esztétikai piac egyik legjelentősebb képviselője. Blogunkban szakértőink, orvosaink cikkei által betekintést nyersz a műtét nélküli szépülés, fiatalodás világába. Pillants be velünk a kulisszák mögé és tudd meg, milyen kezeléseket választanak a sztárok szépségük megőrzéséhez! Meg fogunk lepni, hogy a modern orvostudománynak és technológiáknak köszönhetően mennyire egyszerűen és gyorsan lehet látványos eredményeket elérni, akár arcvonásaid megváltoztatása nélkül.

Nemcsak a fényvédő a legjobb barátunk nyáron

Az orvosok javaslata alapján a fényvédőt egész évben napi rendszerességgel ajánlott használni, a nyári hónapokban viszont akkor a leghatékonyabb, ha naponta többször is megismételjük a használatát. Ez azonban még így sem elég. Ha biztosra akarunk menni, az antioxidánsokat és a hidratálást sem javasolt kihagyni a napi arcápolási rutinból. A napsugárzás ugyanis oxidatív stressznek teszi ki a bőrsejtjeinket és hozzájárul a szabadgyökök elszaporodásához. Az olyan antioxidánsok, mint a C- vagy E-vitamin plusz segítséget nyújtanak a bőrnek és felveszik a harcot a szabadgyökökkel. Sőt! A fényvédő hatékonyságát is felerősítik.

fényvédő krémek egész évben

A bőrünk hidratálása sem kevésbé fontos, hogy elkerüljük a nagy nyári hőségben a faggyúmirigyek túltermelődését. Ha nem figyelünk oda a hidratálásra, pattanások alakulhatnak ki a kevésbé problémás bőrön is. Az Image Skincare fényvédők könnyed állagukkal, antioxidáns tartalmukkal és hidratáló hatásukkal tökéletes megoldást jelenthetnek a fényvédelemben.

Milyen fényvédőt válasszunk?

Ma már minden bőrtípusra megtalálhatjuk a legmegfelelőbb fényvédőt, aminek feladata, hogy védje a bőrünket a káros UVB és UVA sugaraktól. Két típusú fényvédő közül választhatunk az igényeinktől függően: kémiai és fizikai. A kémiai fényvédők a bőrben fejtik ki a hatásukat azáltal, hogy elnyelik és hatástalanítják a fényt, ezzel szemben a fizikai szűrők visszaverik a fényt. Hatékonyabbnak ez utóbbi tekinthető, cserébe viszont az állaga sűrűbb és többségében fehéres réteget hagy a bőrön. De kaphatók már olyan fizikai fényvédők is, mint például az Image Skincare, amely meglehetősen jól beszívódik a bőrbe. A bőrgyógyászati problémákkal küzdőknek is a fizikai fényvédőt javasoljuk, hiszen az érzékeny bőrnek még fokozottabb védelemre van szüksége. Mivel az arcunkat éri a legtöbb órában a nap, ezért legalább 30-as, de a még nagyobb védelem érdekében 50 faktoros fényvédőt javaslunk.

royal clinics budapest ingyenes konzultáció bejelentkezés

Nem tudod milyen a bőrtípusod és milyen fényvédő vagy nyári kezelés lenne a legmegfelelőbb számodra? Gyere el konzultációnkra, ahol bőrgyógyász szakorvosaink és bőrterapeutáink felmérik bőröd állapotát és személyre szabott kezelést, valamint arcápolási rutint javasolnak. Foglalj időpontot online, vagy érdeklődj a +36 20 323 3298 telefonszámon.

Oldalak

Royal Clinics - Az Ön bőre, a mi felelősségünk.