Mennyit vigyünk fel az egyes szépségápolási termékekből?

Most megmutatjuk, mekkora mennyiség szükséges arckrémből, alapozóból, samponból és egyéb termékből egyetlen használathoz.

Mennyi kell az egyes szépségápolási termékekhez?

Arckrém - áfonya

Sokan nem gondolnánk, de ha túl sok hidratálót használunk, azzal többet ártunk, mint használunk. Felborulhat például a természetes és egészséges faggyúműködés, ami pattanásokhoz vezethet. A szakértők szerint ez azért lehetséges, mert a bőr nem képes felszívni túl sok krémet, épp ezért elegendő egy szem áfonya nagyságú mennyiség, amit egyenletesen oszlassunk el az arcunkon (beleértve a nyakunkat is).

Alapozó - öt borsó

Az alapozót általában még inkább túltoljuk, mint a hidratálót, mert azt hisszük, hogy amennyiben sokat kenünk fel, jobb lesz a fedés, de nem hogy javítaná a bőrünket, inkább rontja azt. Lesley Keane sminkmester azt javasolja, hogy elég öt borsónyi mennyiséget eloszlatnunk - tegyünk egyet a homlokra, egy-egy mehet az orcákra, egy az állra, egy pedig az orra. Egy ecset segítségével körkörös mozdulatokkal oszlassuk el, és kész is vagyunk.

Naptej

  • Egy szelet kiwi a karokra és a mellkasra,
  • még egy szelet a hasra és a hátra,
  • egy-egy epernyi a lábakra,
  • és egy málna nagyságú az arcra.

Ha a naptej megfelelő mennyiségéről van szó, akkor a legtöbbször nem az a baj - az eddigi termékekkel ellentétben -, hogy túl sokat, hanem hogy nagyon keveset használunk belőle. Clare O'Connor szakértő szerint durván egy felespohárnyi SPF-re van szükség ahhoz, hogy rendesen felkészüljünk a napsugarak ellen.

Sampon és balzsam - szőlő és mogyoró

Ennél a pontnál a mennyiség nyilván függ a haj hosszától és vastagságától, de általában (mondjuk egy középhosszú, közepesen vastag típushoz) egy szem szőlőnyi elég szokott lenni a megfelelő tisztításhoz. Balzsamból még ennél is kevesebbet javasolnak a szakemberek, a kondicionálót csupán a végekre tanácsolják felvinni, és elegendő belőle egy mogyorónyi.

Szemkörnyékápoló - rizs

A szemkörnyéki bőr jóval vékonyabb, ezért itt mutatkoznak meg az első apró ráncok (általában). Itt sem kell sok krémet használnunk, egy szem rizsnek megfelelő mennyiség bőven elég, amit lehetőleg ne közvetlenül a szem alatt, hanem a csonton oszlassunk el apró pöttyök formájában. Ha túl sokat viszünk fel, az puffadáshoz vezethet, és mi pont az ellenkezőjét szeretnénk. Óvatosan kenjük fel a hidratálót a gyűrűsujjunkkal, így nem okozhatunk semmi problémát.

Szérumok - gránátalma szemek

Szérumokból egy szem gránátalma szükséges, se több, se kevesebb. Ezek a termékek jellemzően gazdagabb textúrával rendelkeznek, ezért felesleges vastagon felkennünk őket, mert csak kellemetlen érzetet nyújtanak.

Fotók, leadfotó: 123rf

Oldalak