Ha így kened fel a szempillaspirált, sokkal igézőbb és tartósabb lesz az eredmény

Szempillaspirált valószínűleg akkor is használsz, ha egyébként nem nagyon sminkeled magad. Az igéző, mindenkit megbabonázó tekintetért felelős eszköz fontos kelléke a neszeszerünknek, de vajon mindannyian helyesen alkalmazzuk? Elsőre furcsának tűnhet, hogy ennek a "know how"-ját taglaljuk, de van egy tippünk, amely segíthet, hogy tartósabb legyen a végeredmény.

Szempillaspirál - egy tuti tipp

Nem szeretnénk óriási magyarázásokba bocsájtkozni a szempillaspirálozást illetően, de van egy ügyes trükkünk, amellyel sokkal tartósabb és igézőbb lesz a végeredmény. Ahogy a sminkünk többi része, nap végére a pilláink is kissé "leengednek", és amikor belenézünk a tükörbe, mintha nem ugyanazt a látványt kapnánk, mint frissen reggel. Nincs ezzel semmi gond, de a mindent elsöprő tekintetért tehetünk eggyel többet.

Mi az alapvető szempillaspirálozás menete? Fogjuk, pár másodperc alatt végighúzzuk a festéket a pillákon, és kész vagyunk. Viszont ha mindezt úgy tesszük, hogy közben pislogunk, és finoman horizontálisan ide-oda csúsztatjuk a spirált, több anyag kerül a szempillákra, egyenletesebben el tudjuk oszlatni az egészet, a végeredmény pedig dúsabb, hosszabb és tartósabb lesz. Nem kell 10 réteget felkenni, de egynek meg nem érdemes nekiállni - legyen három a magyar igazság, ráadás nélkül. (Célszerű egyébként lehúzni a spirált, miután kihúzod a tubusból, mert rendszerint sokkal több terméket felvesz a kefe, mint amennyire egyetlen alkalmazáskor szükséged lenne - ha három réteget is felviszel, pláne érdemes eltávolítani a felesleget.)

Ha nagyon profi akarsz lenni, úgynevezett szempilla alapozót vagy primert is használhatsz a sima változat előtt. Ez a termék általában fehér színű, így ne ijedj meg, a fekete elfedi majd a világító árnyalatot. Ezt is a tartósság érdekében szokták alkalmazni a szakemberek.

Helena Rubinstein, a semmiből indult self-made woman örökérvényű mondásáról ma már tudjuk, hogy igaz. Szegény lányból lett a 20. század leggazdagabb üzletasszonya. Jöjjön most hat olyan kozmetikai találmány, amit ez a zseni nő talált fel. De ki is volt ő?

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak