Tudod, mi a szemöldököd eredeti funkciója?

Most eláruljuk, és azt is megtudhatod, hány szálból áll a szemöldököd.

Az eredeti funkció

A szemöldök egyértelműen a szemek védelmét szolgálja. Míg a szempilla a portól és az egyéb szennyeződésektől véd, addig a szemöldök a nedvesség (eső vagy izzadtság) szembe jutását hivatott meggátolni.

Egy átlagos szemöldök legalább 250 szálból áll. A dúsabb szőrzettel rendelkező, soha nem kozmetikázott személyeknél ez a szám akár ezer felett is lehet. A szálak átlagos élettartama négy hónap, ezután állandóan cserélődnek. Persze ez az intervallum a növekedés gyorsaságától is függ, hiszen gyakorlatilag a testünk leglassabban növő szőre a szemöldök, ami ha belegondolunk nem akkora probléma, tekintve, hogy senki nem lenne vonzó jetiként.

Az arcunk legdominánsabb része

Egy korábban a kanadai Lethbridge Egyetemen végzett kutatás bizonyította, hogy mennyire hangsúlyos a szemöldök, ami mellett az arc többi része másodhegedűs lehet. Az intézményes kísérlet során a résztvevőknek huszonöt híresség fényképét mutatták meg, első körben szemöldök, majd szem nélkül. A végeredmény kimutatta, hogy az alanyok a celebek több mint felét be tudták azonosítani a szemöldök alapján, de csak 46 százalék volt képes felismerni őket anélkül.

fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2