Fashion&Beauty

Száraz a szemhéjad? Ez állhat a háttérben és így kezelheted

Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.

Mit tehetünk a szemhéj kiszáradása ellen?

A száraz szemhéj már alapjáraton nagyon kellemetlen lehet, de mivel egy különösen érzékeny bőrfelületről van szó, egyáltalán nem mindegy, hogyan és milyen termékekkel próbálsz segíteni a helyzeten. A szakértők elárulták, mi a legjobb megoldás a szemhéjszárazság ellen. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy!

A szemhéj kiszáradásának rengeteg oka lehet, ám mind ahhoz köthető, hogy az egyik legérzékenyebb bőrfelületről van szó. „A szemhéj bőrfelülete elképesztően vékony, testünk egyik legvékonyabb és legfinomabb bőrrésze, emiatt pedig sokkal hajlamosabb az irritációra” – mondja Dr. Dendy Engelman, bőrgyógyász. Néhány ok, amik a szemhéj irritáció okaiként sorolhatóak fel az ekcéma, környezeti hatások, mint a hideg és száraz levegő, a napozás, a kor, a túlzott szemdörzsölés, rozácea, lejárt szavatosságú sminkek applikálása, vagy a sminklemosás mellőzése alvás előtt.
Kattints a további képekért!

Nem kell egyből a gyógyszertárba rohannod, próbáld ki ezeket a könnyű házi praktikákat!

Leadfotó: Pexels, forrás: instyle.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.