Fashion&Beauty

A szaunázás hatásai a bőrre: valóban segít a szépségápolásban?

Most kiderül, tényleg jót tesz-e a bőrnek.

A szauna története

A skandináv országokban - ahol a szaunát feltalálták több mint kétezer évvel ezelőtt - az emberek régen szó szerint megfürödtek a hóban, miután jól megizzadtak a kabinban, hogy fokozzák a "kezelés" hatását. Ma már rengetegen élvezik előnyeit, akár egy relaxálós wellness hétvége alkalmával, akár otthonaikban (egyre többen sajátot is beszereznek). A '60-as években ez a találmány luxusnak számított, és inkább csak a hollywoodi sztárok engedhették meg maguknak - olvasható a The New York Times 1986-ban megjelent írásában.

Igazán a szaunázás a '80-as évek közepétől kezdett elterjedni széleskörben, akkor több mint 25 ezer kabint adtak el. Áruk már régen sem volt olcsó, főként, mivel a 20. század végén még előkelőbbnek számított, ha valaki rendelkezett eggyel. Ma is több százezer forintért juthatunk hozzá, de egyaránt akadnak olyan típusok, melyek a milliós nagyságrendet is elérhetik.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
A 90-es évek a ragyogásról szólt, már ami a divatot illeti. A szépségiparban is abszolút dominált a "glossy" vonal, gondoljunk csak például a szájfényekre, vagy a fényes szemsminkekre.
Home&Design
Visszaszorulóban a csomagolóanyag, hódít az újrahasznosított tasak és a mobilappos világítás.