Sminkek a Haute Couture Hétről- Chaneltől Diorig

A Párizsban megrendezett Haute Couture Hét divatbemutatóin a gyönyörű ruhák mellett a modellek egészen különleges sminkeket viseltek.

Jean Paul Gaultier, Stéphane Rolland
Mindkét márka kifutóin füstös szemekkel vonultak a modellek. Míg a Jean Paul Gaultiernél a füstös keretet cicás szemkihúzással és – néhol szépségpöttyök helyett felragasztott - strasszkövekkel turbózták fel, Stéphane Rollandnál a füstös szemsminket csak kis kihúzások bolondították meg a külső szemzugnál.

Christian Dior, Chanel
Mindkét divatház extrém irányba ment el, de míg a Diornál a hangsúly a szájakon volt, melyeket a vörös rúzs mellett teleragasztgattak ragyogó piros strasszkövekkel, addig a Chanel kifutóin a szemek kaptak nagyobb figyelmet: az extrém fekete smink mellé tülldarabokat is felragasztottak a szempillákra. Meg kell hagyni, remekül illett ez a smink a Chanel „elvarázsolt erdő” témájú bemutatójához.

Giambattista Valli, Valentino
Ők voltak azok, akik bemutatójukon a természetes smink mellett tették le a voksukat. Giambattista Vallinál a nem szakavatott szemek azt hihetnék, hogy a modellek egyáltalán nem viseltek sminket: csupán a bőr tökéletes alapozására fektettek hangsúlyt, a szájakat világosra festették. Valentinónál már jobban kiemelték a felső szempillákat, illetve a szájaknak is egészségesebb, pirosas színe volt. Nagy hangsúlyt fektettek ezen kívül a szemöldökökre, amik továbbra is természetes vonalúak és vastagok.

Oldalak