Rúzs vagy maszk? Tévhit, hogy választanunk kellene

Sokan lemondanak a csillogó, rúzsos ajkakról a maszkhasználat miatt, pedig egyáltalán nem kellene. Eláruljuk, hogyan marad tartós az ajaksminked a textil alatt is.

Megbontja a napi rutint

Ismerős az érzés? Rutinból feldobod reggel a sminket, majd indulás előtt felveszed a maszkot, és mire beérsz az irodába, a rúzsod elmaszatolódott. Az első utad a mosdóba vezet, hogy helyrehozd a negyven perce még gyönyörűen ragyogó ajkaidat, majd kiszaladsz ebédért, és kezdheted elölről az egészet. A járvány és a maszkhasználat fenekestül felforgatta az életünket, beleértve az olyan megszokott napi mozzanatokat is, mint a sminkelés. Majdnem mindenkinek van egy tuti tippje a maszk okozta nem kívánt rúzsfoltok ellen az ajkak púderezésétől a maszkba ragasztott tisztasági betétig. A titok nyitja azonban most is, ahogy sokszor, a legegyszerűbbnek tűnő megoldás.

Rúzs és maszk

Egyre növekvő átoltottság, közelgő lazítások ide-vagy oda, a koronavírus-járvány egyik nem túl kedvelt hozománya, a maszkhasználat valószínűleg még velünk marad egy darabig. A maszk mára egyfajta divatkiegészítővé vált: az elegánstól az egyedi tervezésűn és készítésűn át a viccesig mindenki megtalálhatja a saját stílusának, illetve aktuális öltözékének megfelelőt. Mivel a kötelező extra ruhadarab az arc nagy részét elfedi, a sminkelési szokásokat is megváltoztatta. Előtérbe kerültek a szemhangsúlyos make-upok, hiszen a maszk hordásakor a szemünk és a szemöldökünk érvényesül. A rúzshasználat pedig ezzel párhuzamosan háttérbe szorult azáltal, hogy a maszk alatt ajkaink nem látszódnak. Előfordul azonban, hogy a maszkot csak átmenetileg viseljük, például amikor kiszállunk az autóból vagy amíg beérünk a munkahelyünkre, majd a nap nagy részében arcunk szabadon van, amikor szeretnénk ajkainkat is teljes pompájukban megmutatni.

Rúzs és maszk

Fotók: Pexels.com

Oldalak

  • 1
  • 2