A retinol kellemetlen hatásai miatt az utóbbi időben – különösen nyáron – egyre nagyobb figyelem irányul a természet retinoljának nevezett bakuchiolra, amely hatásmechanizmusát tekintve nagyon hasonlít a retinolra, a két összetevő között mégis van néhány különbség. Míg a retinol az A-vitamin származéka, a bakuchiol egy antioxidáns, amely a babchi növény magjából származik. Utóbbi a retinolhoz hasonlóan növeli a kollagéntermelést és fokozza a sejtforgalmat, viszont sokkal kíméletesebb természetű, nem okoz ugyanis szárazságot vagy bőrirritációt, míg ez a retinol esetében gyakrabban előfordulhat.
Fotó: Pinterest
A retinol kellemetlen hatásai miatt az utóbbi időben – különösen nyáron – egyre nagyobb figyelem irányul a természet retinoljának nevezett bakuchiolra, amely hatásmechanizmusát tekintve nagyon hasonlít a retinolra, a két összetevő között mégis van néhány különbség. Míg a retinol az A-vitamin származéka, a bakuchiol egy antioxidáns, amely a babchi növény magjából származik. Utóbbi a retinolhoz hasonlóan növeli a kollagéntermelést és fokozza a sejtforgalmat, viszont sokkal kíméletesebb természetű, nem okoz ugyanis szárazságot vagy bőrirritációt, míg ez a retinol esetében gyakrabban előfordulhat.