Fashion&Beauty

Erre a ránctalanító összetevőre esküsznek a bőrgyógyászok: jelenleg a legjobb anti-aging hatóanyag

Ha te is tudatos bőrápoló vagy, és szeretnél egy anti-aging hatóanyagot is beépíteni a rutinodba, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod ezt a szuper, ránctalanító összetevőt.

Sokoldalú hatóanyag

A koronavírus-járvány közepette egyre többen kezdtek el odafigyelni a tudatos bőrápolásra, míg a sminktermékek a háttérbe szorultak. Ekkor a retinol nevezetű hatóanyag egyre populárisabb lett, hiszen nagyon jó anti-aging összetevőként tartják számon. Nemrégiben azonban egy másik hatóanyagról lehet sok helyen olvasni, ami kíméletesebb a retinolnál, és számos hasonló (ha nem jobb) előnyökkel rendelkezik a bőrünkre nézve.

Mutatjuk, hogy mit kell tudnod erről a szuper hatóanyagról!

A retinol kellemetlen hatásai miatt az utóbbi időben – különösen nyáron – egyre nagyobb figyelem irányul a természet retinoljának nevezett bakuchiolra, amely hatásmechanizmusát tekintve nagyon hasonlít a retinolra, a két összetevő között mégis van néhány különbség. Míg a retinol az A-vitamin származéka, a bakuchiol egy antioxidáns, amely a babchi növény magjából származik. Utóbbi a retinolhoz hasonlóan növeli a kollagéntermelést és fokozza a sejtforgalmat, viszont sokkal kíméletesebb természetű, nem okoz ugyanis szárazságot vagy bőrirritációt, míg ez a retinol esetében gyakrabban előfordulhat.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Vilmos szívében egyetlen lánya igencsak különleges helyet foglal el, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az imádni való becenév, amit a herceg adott Saroltának.
Sztárok
Brigitte Macron rendre elkápráztatja a világot stílusos szettjeivel, melyeknek hála a francia first lady simán letagadhatna akár 10 évet is a korából.
Lifestyle
Aligha akad olyan eszköz, amivel 100 százalékos biztonsággal megelőzhető egy autólopás, ugyanakkor érdemes megismerni a rablók módszereit, hogy felismerjük, ha esetleg belefutnánk egy csapdájukba....