Fashion&Beauty

A tökéletes fürdőköntös létezik - így válaszd ki!

Akár hőség, akár fagyos időjárás uralkodik, egy hosszú nap végén semmire sem vágyunk jobban, mint egy kiadós zuhanyra vagy fürdésre. Kilépve a fürdőszobából pedig már csak a kényelmet keressük minden formában, hogy aztán nyugodtan hajtsuk álomra a fejünket. Kedvenc fürdőköpenyünkben élmény lehet az esti relaxálás, mely puhán, melegen ölel minket át, akár egy takaró.

Milyen fürdőköntös-típusok vannak?

Különféle típusú köntösök, szövetek és stílusok léteznek, melyeket főleg a felhasználási területek és célok szerint különböztethetünk meg. A klasszikus stílusú fürdőköpenyek övvel, derékban megkötővel és két oldalán zsebbel rendelkeznek, és általában kendő gallérral is ellátják őket. Jellemzően könnyű pamutszövetből, bambuszból, velúrból, lenből, szaténból, polipamutból vagy plüss mikropolárból készülnek.

Ezek közül is a pamut szövetek a leginkább ideálisak zuhanyozás és fürdés utáni használatra. Míg a lenvászon és szatén köntösöket általában reggeli viseletre ajánlják, addig a polipamut darabok nedvszívó szerkezetük és könnyűségük miatt fürdőkben vagy szaunákban is kiválóan megállják a helyüket. Igazi jolly jokernek számítanak a pamut fürdőköntösök, amelyeket bármilyen célra ki tudunk használni, legyen szó fürdőzésről, gyógykezelésekről vagy egyszerűen a mindennapokról. Emellett előszeretettel használják gyermekeknek szánt köntösök készítésekor mivel rendkívül puha, így a legkisebbek bőrét sem irritálja, de a kiemelkedő nedvszívó hatása miatt is kedvelik.

Tippek a tökéletes fürdőköntös kiválasztásához

Mire fogjuk használni?

Fürdőköntöst érdemes elsősorban aszerint választani, hogy milyen célra fogjuk használni azt. Más anyagú köntös szükséges fürdés, zuhanyzás utáni nedvszívásra, és más egy könnyed, reggeli otthoni viseletre. Előbbi esetén érdemes polipamut vagy plüss mikropolár köntöst választani, mely amellett, hogy gyengéd a bőrrel, gyorsan szívja fel a nedvességet. Így nem lesz kellemetlen érzésünk a vízben tocsogó, ránk tapadó ruhadarab miatt, hanem egy könnyed, légies, jól szellőző köntösbe bújhatunk zuhanyzás után.

fürdőköpeny otthonra fürdőszoba köntös

Amennyiben csupán napközbeni viseletre vágyunk egy kis puhaságra és melegségre, a 100% pamut tartalmú köpenyek biztosíthatnak kényelmet. Ez a könnyű anyag nem irritálja a bőrt, könnyedén simul rá, és komfortos a viselése is.

Találjuk meg a kedvenc anyagunkat!

Életünk során rengeteg különböző típusú, tapintású és minőségű anyaggal találkozunk vásárlás során. Nagyjából tudjuk, mely anyagokat érdemes elkerülni, és melyek biztosítanak kényelmes viseletet. Éppen ezért érdemes időt szánni az olyan, komfortérzetre ráerősítő darabok kiválasztására is, mint a fürdőköntös. Elsősorban vegyük figyelembe a kényelmi szempontokat, és olyan köpenyt válasszunk, amely nem gátol a mozgásban, nem irritálja a bőrünket, könnyed a viselése, és megfelel az arra kijelölt célra is (például nedvszívó képesség).

A 100 %-os pamut ideális választás lehet, hiszen minden fent említett tulajdonsággal rendelkezik. Nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb anyag a ruhaiparban is.

Ki látja rajtunk?

Ha nem elsősorban otthoni használatra keresünk fürdőköpenyt, hanem gyakori látogatói vagyunk wellness szállodáknak, gyógyfürdőknek, sokat számíthat a kinézet is. Formáját és kialakítását tekintve sok különböző fazonú köpeny közül választhatunk, némelyek kapucnival, kendőgallérral, megkötővel vagy zsebekkel rendelkeznek. Az egyszínű fehér köntöstől elkezdve számos különböző színű és mintájú darabbal találkozhatunk, ezért csupán személyes igényeink és ízlésünk szabhat határt.

frottír köpeny köntös nőknek

A fürdőköpenyek kiegészítői

Ha maximális szintre szeretnénk emelni az otthoni relaxálást, vagy a gyógyfürdőkben törekednénk a pihentető kikapcsolódásra, néhány hasznos kiegészítőt is bevethetünk. A köpeny mellett nagyon fontos a törölköző anyaga, minősége is, különösen akkor, ha a köntöst önmagában nem nedvszívás miatt választottuk. Így hatékonyan itathatjuk fel bőrünkről a nedvességet, hogy aztán a pihe-puha köpenybe bújva pihenjünk tovább.

Lábaink kényelme érdekében jól jöhetnek bizonyos papucsok vagy puha mamuszok, zoknik is, melyek melegen tartják a lábfejeket. Télen kimondottan jól esik a meleg takaró alá bújva egy extra réteggel ellátni a lábat is, hogy kényelmesen hajtsuk álomra fejünket. Ezek mellett már csak extra lehet egy kényelmes, hajunkat hátrafogó hajpánt vagy kendő.

A fenti tippekkel mindenki megtalálhatja maga számára az ideális fürdőköpenyt – így semmi nem akadályozhatja a kényeztető pihenést, legyen szó fürdőzésről vagy akár egy otthoni filmezős estéről.

Fotók: Pexels /Sora Shimazaki, Vlada Karpovich/

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A zuhanyzás befejeztével a lefolyónál éktelenkedő hajcsomót megpillantani sosem kellemes élmény. Sőt, olykor akár egészen stresszes felfedezés is lehet, milyen sok hajszál hullott ki egyetlen...
Lifestyle
Romantikus kapcsolataink életünk meghatározó részét képezik, mint ahogy munkahelyünk is, hiszen napjaink felét itt töltjük. Nem csoda hát, ha ez a kettő néha egybeforr egy-egy különös álmon keresztül...
Sztárok
Színfalak mögötti élményeiről számolt be a Playboy fotósa, aki többek között Pamela Andersonnal, Kim Kardashiannal és Demi Moore színésznővel is együtt dolgozott.