Nemzetközi összefogást kezdeményezett a Magyar Divat & Design Ügynökség

Az MDDÜ április 17-én régiós e-konferenciát szervezett, amelynek fókuszában a koronavírus-járvány divatiparra gyakorolt hatásai álltak. A konzultáción Magyarország mellett, Ausztria, Csehország, Szlovénia, valamint Ukrajna is képviseltette magát.

Divat vs. koronavírus

A Magyar Divat & Design Ügynökség a divat-és designipar integratív szervezeteként nemzetközi párbeszédet kezdeményezett a divatipart érintő gazdasági kihívásokról. A konferencia legfőbb célja, hogy a közös gondolkodás és együttműködés elindításával információáramlást segítsen elő a környező országok között, hiszen a koronavírus-járvány, valamint annak kedvezőtlen hatásai bár nem egyformán, de mindenkit érintenek. Az országok képviselői – köztük Melinda Rebrek, a Ljubljana Fashion Week főszervezője, Camille Boyer, az Osztrák Divat Szövetség vezetője, Olo Křížová, a Cseh Divat Tanács kreatív igazgatója, valamint Daria Marusyk, az Ukrán Fashion Week kommunikációs vezetője – a konferencia során összegezték a járvánnyal kapcsolatos tapasztalataikat, illetve intézkedéseiket.

A környező országok a közelgő divatesemények övezte bizonytalanságot élik meg a legnagyobb kihívásként, ugyanis számos országban rendezvényeket érintő korlátozásokat vezettek be, valamint további problémát jelent a divattervezők által tapasztalt nagymértékű keresletcsökkenés is. A nemzetközi utazási korlátozások miatt számos új, innovatív megoldás bevezetése szükséges annak érdekében, hogy a tervezők szezonális kollekciói eljussanak a nemzetközi piacra. Ezek az idők még a befutott és széleskörben ismert tervezőknek is komoly nehézségeket okoznak, a feltörekvő tervezői réteg pedig még náluk is nehezebb helyzetbe került, amelyre a további intézkedések bevezetése jelentene enyhülést.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!