Fashion&Beauty

Mítoszok a napozásról: ügyelj ezekre a dolgokra, mert nagy baj lehet a vége

Tudjuk, a barnaság csábító ereje túlságosan is nagy, és még mindig nehezen állunk ellen a nyári napsugarak csalogatásának.

Mutatjuk, mire érdemes figyelned

Rengeteg nyomós oka van annak, miért szeretünk a napon lenni, érezzük, hogy a mértékletes, szabálykövető napozás megnöveli a szerotoninszintünket, D-vitamint termel, ami jót tesz csontjainknak, fogainknak, bőrünknek, hajunknak és a körmeinknek is. Azonban itt az ideje, hogy újragondoljuk, mi hogyan napozunk, mélyítsük tudásunkat és raktározzuk el mélyen Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértőjének tippjeit a biztonságos napcsókolta színért és oszlassuk el a napozást körüllengő tévhiteket, még a szezon beindulása előtt.

Mítosz: Ha már egyszer lebarnultam, nem éghetek le újra.

Igazság: Akkor is leéghetünk, ha már lebarnultunk. Vegyük figyelembe, hogy a napozó termékeknek általában legalább 20 percre van szükségük hatásuk kifejtéséhez, így fontos, hogy már ennyi idővel a napozás előtt alkalmazzuk őket, majd nagyjából másfél óránként vagy izzadás és vizes tevékenység esetén ismételjük meg a felvitelt. Nemcsak a mikor, de a hogyan kérdésre is válaszolva, a naptej felvitelekor gyakran elkerülheti a figyelmünket a fül, a hajtő, a szemöldök és a szem környéke. Ezek a részek nagyon érzékenyek, így védelmükre különösen figyeljünk, ráadásul a vízben a visszaverődő napfény miatt még könnyebben leéghetünk, így labdázás, frizbizés vagy akárcsak matracon napozás közben is óvjuk fokozottan bőrünket.

Tipp: Kenekedjünk időben és alaposan!

Mítosz: Sötétebb a bőröm, ezért nem égek le és barnító olajat használok.

Igazság: A nap ugyanúgy károsíthatja a sötétebb bőrtípusú emberek bőrét is, azonban ők könnyebben és hamarabb barnulhatnak, tovább tarthatják meg a csokibarna színüket. A megfelelő naptej kiválasztásához legyünk tisztában bőrtípusunkkal, de egy 50 faktoros fényvédővel sosem lőhetünk mellé. Vannak ugyan olajpermetek SPF-fel, de általában nagyon kis mennyiségben tartalmaznak fényvédőt, ezért javasoljuk, hogy először kenjük fel a barnítóolajat, majd, amikor a bőrünk felszívta, jöhet a naptej.

Tipp: Ismerjük bőrtípusunkat!

Lapozz a folytatáshoz!

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
A televíziós jelenleg az Ázsia Expressz új évadát forgatja, s egy kurta, ám annál izgalmasabb videóban számolt be arról, hogyan is telnek a mindennapjai Közép-Amerika egzotikus vidékén. Ördög Nóra...
Lifestyle
Március 29-én a TV2 Csoport és az RTL Magyarország közösen, élőben közvetíti online felületein a Televíziós Újságírók Díja gálaestet. Az eseményen kiderül, hogy mely televíziós produkciók és...
Sztárok
Kiderült, mi Ernyey Béla és Balaton Dóra boldog házasságának titka: a pár őszintén vallott kapcsolatukról a Meglepetés magazin friss számában.