Fashion&Beauty

Hogyan válasszunk gyapjúból készült női kabátot télen?

A rokonok vagy ismerősök irigykednek majd a szezonban, amikor a városban sétálva egy hangulatos és meleg gyapjúból készült női kabátban látnak meg minket. Vásárlás előtt számos szempont van, amelyek befolyásolják a választást és a későbbi döntést. Ez magában foglalja a használt gyapjú típusát, a kabát stílusát, a melegség szempontjait, a vízszigetelő tulajdonságokat, a tartósságot és természetesen az árat is. Az alábbi cikkben segítünk megtalálni a lehetőségeket, és körbejárjuk a témát, hogy megtaláljuk a legjobb gyapjú télikabátot, amely hosszú ideig jó szolgálatot tesz majd.

Miért pont a gyapjú?

Remek döntést hoztál, ha idén meleg gyapjú női kabátot viselsz. A gyapjú rendkívül tartós, ellenáll a szakadásnak és légáteresztő. A gyapjú sokkal melegebb alternatívája a pamutnak, és a jó minőségű anyag kiváló kabátot jelent a hideg időszakban.

A női kabátokban használt gyapjú típusai

A női kabátban alkalmazott gyapjú(k) általában jó mutatói a melegségnek és a minőségnek. Ismerd meg a ruházati cikkekben és a női kabátokban feldolgozott gyapjútípusokat:

  • Alpaka: az alpakából származó gyapjú közepes súlyú, és gyakran alkalmazzák csúcsminőségű szövetekben. Puha és könnyű.
  • Angora: a nyúl gyapjúja puha és bolyhos, jól tartja a hőt, és a leginkább nedvességelvezető természetes anyag. A gyártók gyakran keverik az angóragyapjút más fajtákkal, hogy erősebbé tegyék.
  • Teveszőr: a teve szálai természetes aranybarnák, és gyakran olcsóbb gyapjúval kombinálják, hogy megfizethetőbb legyen. Általában kabátokban vagy szőnyegek és kárpitok hátlapjaként található.
  • Kasmír: az ebből a kecskefajtából származó gyapjú természetesen hullámos és könnyű, de nem olyan tartós, mint a juhgyapjú. Nyírás helyett inkább fésülni kell a kecskéből, és a kecskék évente minimális mennyiségű kasmírgyapjút termelnek, tehát drágább.
  • Báránygyapjú: ez a gyapjú, amelyet egy birkabébi első „frizurájából” hoztak létre. Ez a gyapjú sima és hipoallergén.
  • Merinó: a merinó bárányból származó pehelykönnyű gyapjú segít a testhőmérséklet szabályozásában. Gyakori a sportos női kabátokban.

Szempontok női kabátvásárláshoz

A gyapjúkabát nem mindenki számára előnyös ruhadarab. Íme néhány szempont, amikor a női kabát stílusát és illeszkedését választod ki.

Testalkatod segíthet kiválasztani az alakhoz leginkább illő stílust, amelyet viselve kényelmesen érezheted magad:

Vékony testalkatú vagy? A vágott női kabát illeszkedik vékonyabb formádhoz anélkül, hogy túlterhelné a testedet. Magas vagy? Egy hosszú kabát ideális választás.

Keress olyan kabátszínt, amely jól illeszkedik hideg vagy meleg bőrtónusodhoz. Ha hűvösebb a bőrtónusod, viselj rózsaszín vagy kék árnyalatú női kabátot. A melegebb bőrtónusok mesésen mutatnak a földszínekkel, a barnákkal és a mélyvörösekkel.

A különböző stílusú gyapjúból készült női kabátok jobban megfelelnek bizonyos tevékenységekhez. Például, ha szabadtéri esti rendezvényeken veszel részt, kedvelheted a stílusos, hosszabb kabátokat, amelyek biztosítják a meleget. Ha napközben egy kiadós sétára vagy kocogásra indulsz a közeli parkban, a könnyebb női kabát, amely könnyebb, így elősegíti a mobilitást és megakadályozza a túlmelegedést.

Ha azt tervezed, hogy több réteg ruhadarabot viselsz alatta, válassz egy nagyobb kabátot, vagy kevésbé testhezállót, illetve válassz egy mérettel nagyobbat, hogy akár pulóvert is felvehess alá.

Mennyire legyen meleg a női kabát?

Általában a vastagabb gyapjú melegebb, de ez attól függ, hogy mennyire szoros a szövés, és bármilyen más anyaggal keverték-e. Mindig vedd figyelembe a gyártó által javasolt hőmérséklet-besorolást, hogy megtaláld azt, amelyik megfelel a szempontoknak.

Szükségem lesz vízálló kabátra?

Ha olyan régióban élsz, vagy olyan területre utazol, ahol valószínű, hogy hideg, esős vagy havas körülményekkel találkozol, akkor kiváló döntés lehet egy vízálló gyapjúkabát beszerzése. A DWR-vel ellátott női kabát remek választás lehet, ezért érdemes körülnézni a hazai internetes boltok gazdag kínálatában.

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Máté Krisztina és Bárdos András hosszú évekig dolgoztak a TV2 híradósaiként, emellett pedig számos más közismert tévés produkcióhoz is az arcukat adták. Végül mégis besokalltak, és úgy döntöttek,...
Lifestyle
Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén a Camponában.
Fashion&Beauty
Szokásához hűen a Daalarna legújabb kollekciójával is teljesen ámulatba ejtett bennünket, a lélegzetelállító új kollekció mellett pedig az esküvői ruhamárka egy új vonallal is bővíti kínálatát.