Kreatív Emmy-díjat nyert Los Angelesben Homonnay Gábor jelmezkivitelező

Magyar siker is született a kreatív Emmy-díjak Los Angelesben tartott díjkiosztóján. A Borgiák című televíziós sorozatban való közreműködéséért a legjobb jelmezért járó kreatív Emmy-díjat kapta meg Homonnay Gábor jelmezkivitelező.

A filmes szakma elismerése

A technikai kategóriákban (például vágás, hang, speciális effektusok, jelmez) való Emmyk odaítélése pontosan egy héttel előzte meg az "igazi" Emmyk jövő vasárnapi kiosztását a többi között a legjobb sorozatért, a legjobb színésznek vagy épp színésznőnek. A filmvilág ebben az egy hétben Los Angelesre figyel, hiszen az Emmy a televíziós szakmában ugyanolyan fontos, mint a filmeseknél az Oscar-díj.

Négy magyar a jelöltek között

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

A vasárnapi díjkiosztó előtt három további magyar volt az egyes kategóriák jelöltjei között, így Kiszelly Gábor másodlagos speciális effektusokért felelős technikus, Halász Judit fodrász és Varga Judit art direktor. Mind a négyen az etyeki Korda Filmstúdióban forgatott sorozatban működtek közre.

A sorozatról

A széria a késő középkori Itália történelmének egyik leghírhedtebb fejezetét dolgozza fel: a XV. század végén megválasztott VI. Sándor pápáról, valamint családjáról és a hatalomért folytatott harcról szól. Főszereplője Jeremy Irons, aki VI. Sándor pápát alakítja.

Forrás: MTI

Fotók: sho.com, fanart.tv

Oldalak

Szólj hozzá Te is!