Infrashape - minden, amit a különleges edzésformáról tudnod kell

Szakértőnk, Tóth Zsanett elárulja, miért hatékony és egyáltalán mi az az infrashape, milyen területeken segíthet a bőrápolásban, illetve fogyásban, valamint kinek ajánlja igazán ezt az edzésformát.

Tóth Zsanett - kozmetikus

Mindig kreatív munkáról álmodtam, ahol tudok gondoskodni másokról, ezért is választottam ezt a gyönyörű szakmát. Nagyon élvezem a folyamatos tanulást, a folyamatos fejlődést, hisz a kozmetikus és szempilla stilyst szakma igényli, hogy mindig naprakész legyek. Fontos számomra, hogy egy kozmetikai kezelés ne csak a külcsinyről szóljon, szeretek foglalkozni a vendégeim lelkével is és célom, hogy minden vendégem kipihenve, elégedetten távozzon tőlem. Még többet itt olvashatsz rólam!

Infrashape - amikor edzés közben pihenhetsz

Infrashape. Vajon tényleg annyira jó edzés forma, mint amilyennek mondják? Most tabuk nélkül leírom nektek, hogyan is működik, miért szeretik annyian. De még mielőtt belefolynánk a tényekbe és tévhitekbe, elmesélem az én első találkozásomat az infrás-vákuumos fekvő biciklivel.

2017-ben hallottam először erről az új edzésformáról. Egy betegség miatt sajnos 25 kilót híztam. Ez a 160 centis magasságomhoz nagyon sok volt. Szégyenkeztem a testem miatt, így nem szívesen mentem konditerembe. Elmentem egy infrás-vákuumos próba edzésre. Nagy örömömre külön szobákban edzettünk, így senki nem zavart sportolás közben, ráadásul nagyon kényelmes volt a gép, hiszen egy fekvő bicikliről beszélünk. Nem csoda, hogy azonnal beleszerettem. Négy hónapon át jártam heti kettő alkalommal és sikerült leadnom azt a 25 kiló pluszt. Nagyon hálás vagyok a mai napig. Most pedig már ezzel foglalkozom én is, hogy másnak az életét is megkönnyítsem.

ÉLETTANI HATÁSOK - A VÁKUUM

Szerintem az infrashape korunk egyik legnépszerűbb és leghatásosabb edzésformája. A vákuum és az infravörös fény együttes hatása gyors fogyást biztosít, mindezt sokkal kevesebb megerőltetéssel, mint egy hagyományos kardió edzés. Az edzés maga lehet 30 vagy 50 perces, ezt te döntöd el.

A vákuumot már az ókori görögök is használták gyógyítás céljára, bár akkor még köpölyözésnek hívták. A vákuummasszázs technikával erősen fokozni lehet a nyirokáramlást és serkenti a vérkeringést, aminek következménye a káros salakanyag gyors elszállítása a szervezetből, ezáltal méregtelenít. A vérkeringés felgyorsulásával erősödik a szervezet zsírégetési mechanizmusa, javul a bőr alatti kötőszövetek oxigénellátása és anyagcseréje, így erősödik a kötőszövet, tehát csökken a stria kialakulásának lehetősége.

Edzés közben a vákuum azonnal beindítja a nyirokkeringést, aminek segítségével az elégetett zsír gyorsan tud távozni a szervezetünkből. Ez azért fontos, mert így kevésbé terhelődnek a kiválasztó szerveink, illetve a zsírnak nem lesz lehetősége visszaépülni a szervezetbe. Ezen kívül a vákuum segít a felesleges sejtek között benn rekedt vizet kihajtani a szervezetből, így az edzés végével megkönnyebbült érzés lesz rajtunk. A második, harmadik edzés után pedig több centiméterben is láthatjuk áldásos hatását.

AZ INFRARED

A napsugarak 42 százaléka az infravörös tartományba esik. Önmagában a napsugárzás azonban az emberi szervezetre káros is lehet - gondoljunk csak az UV-sugárzásra, ami ellen krémekkel védjük a testünket. Pusztán az infravörös fény viszont egyértelműen pozitív hatást gyakorol a bőrre és a szervezetre.

Három tartományba soroljuk:

  • közeli infravörös sugár IR-A 780nm-1400-nm-ig, ez az a sugárzás ami 100 százalékban a bőrünk legalsó rétegébe is bejut;
  • rövid hullámhosszú sugarak IR-B 1400nm-3000nm között. Ezek a sugarak a bőr második rétegéig merülnek el;
  • hosszú hullámhosszú sugarak IR-C 3000nm- 1millio nm között. Ez a hullámhossz csak a bőr felső rétegét éri el.

Az infravörös fénynek sok-sok áldásos hatását ismerjük, amit az orvostudomány már évszázadok óta használ. Én csak a számunkra fontos hatásait írom le.

Többek között a zsírsejtek gyors felolvasztásáért felel. Mivel a felolvasztott zsírt a vákuum elvezeti a szervezetünkből, így a fogyás folyamata már az első edzéssel elindul. De az infravörös fénynek más hatása is van a szervezetünkre. Kötőszövet erősítő hatása is van, ami azért fontos, mert fogyás következtében a bőrünk meglazulhat, így striák alakulhatnak ki, de nem a vákuumos-infrás edzéstől.

KINEK AJÁNLATOS AZ EDZÉSFORMA?

Mindenkinek ajánlatos, aki nagy súlytól szeretne megszabadulni, mivel fél fekvő helyzetben történik az edzés egy kapszulában, ahol deréktól lefelé vagy bezárva, így az ízületeket és a derekat kíméli. Nagy súlyfelesleggel is kiváló edzésforma. Továbbá azoknak is ajánlom, akik az utolsó pár kilótól nem tudnak megszabadulni, és azoknak is, akik a pedig a narancsbőrnek mondanának viszlátot.

Az edzéshez csak egy fürdőruhára van szükséged vagy rövid nadrág-sportmelltartó kombóra. Nagyon fontos, hogy az infrafény miatt hosszú nadrágot ne vegyetek fel, hisz az a hatását csak közvetlenül a bőrön tudja kifejteni.

Forrás: Tóth Zsanett (Slim Body Studio)

Fotó, leadfotó: Tóth Zsanett/Slim Body Studio

Oldalak

Szólj hozzá Te is!