Fashion&Beauty

Ezt kell tudnod a hilauronsavas töltésekről: számos problémát lehet velük orvosolni

A hilauronsavas töltésekről rengeteg tévhit kering az interneten. Dr. Gyöngyösi Nóra PhD. bőrgyógyász kozmetológus szakorvos most elmondja, hogy mit érdemes tudni erről a kezelésről.

Mi a hialuronsav?

A hialuronsav a szervezetünkben több helyen természetesen előforduló cukormolekula, ami nagyon nagy mennyiségű vizet tud megkötni. Ez azért jó, mert célzottan a bőrbe juttatva hidratálja a bőrünket, és hogyha a bőrnél mélyebb rétegekbe adjuk az arc területén, akkor ezzel a vízmegkötő képessége révén emelő, lifting hatást tudunk elérni. Kipárnázza a bőr alatti szöveteket, egyenletesebbé teszi a bőrfelszínt, feltölti a ráncokat. Tehát gyakorlatilag az egész arc feszességének, a kontúrjainak a formázására kiváló.

Mikor alkalmazzuk?

Két céllal használhatjuk. A fiataloknál általában harmonizáció, "beautification" a célunk, vagyis azért, hogy valaki gyönyörűbb legyen: előnyösebb legyen a profil, az állcsúcs, az ajak, a járomív, tehát arányosabb, esztétikusabb legyen az arc. Más esetben meglévő aszimmetria korrekcióját, esetleg harapási rendellenességet, állkapocs fejlődési problémát javíthatunk általa. Picit idősebb korban (de igazából már 30-40 éves kortól előfordulhat), hogy rejuvenációt szeretnénk, tehát szeretnénk frissíteni, megemelni az arcot, preventív céllal vigyázni a formánkra, a lógást megelőzni, hogy a gravitációnak a nyomai ne látszódjanak annyira. Ne legyenek erősek az ajak melletti nasolabiális redők vagy a Marionette-ráncok, szemek alatti karikák illetve az orcákon a megereszkedés. A hialuronsavas töltéseknél úgynevezett keresztkötött hialuronsavat alkalmazunk, amely egy zselés, gélszerű anyag, teljesen természetes és a szervezetben lévő enzimek hatására ez pár év alatt le szokott bomlani. Lehet, hogy ez csupán 1 év, lehet hogy 10 év, ez attól függ, hogy milyen mennyiségű anyagot és milyen területre adunk.

hialuronsavas töltés ajkak arc megelőzés ránctalanítás anti aging

Visszafordítható a folyamat

Ha bármilyen komplikáció lépne fel, vagy valaki nem kedveli az adott eredményt, akkor van olyan enzim, aminek a segítségével a hatás elbontható. Tehát visszakaphatjuk az eredeti vagy ahhoz hasonló állapotot. Ez egy biztonságérzetet ad, mondjuk egy szilikonos, vagy a saját zsírnak az injektálásával szemben, esetleg nem lebomló szálak alkalmazásához képest, hiszen ezekben az esetekben nem enzimmel, hanem műtéti úton tudjuk az idegen anyagot eltávolítani. Biztonságos, de nagyon fontos, hogy megfelelően képzett és tapasztalt orvos végezze az injektálásokat, mert fontos az anatómia megfelelő ismerete, mivel igen súlyos mellékhatásokat lehet okozni, ha hozzá nem értő végez ilyen töltést. Fontos továbbá a tervezés és a technikai kivitelezés folyamata, hiszen nem egyszerűen töltünk, ezzel aránytalanságot, pufiságot okozva, hanem az emelő és sok esetben arcot vékonyító, feszesítő kezelések eléréséhez meghatározott sorrendben, nemzetközi protokoll szerint felépítjük a beavatkozásokat.

Az arc töltése

A legszebb és legtartósabb eredmény érdekében általában a teljes arcot formázzuk. A szemöldököt hialuronsavval szépen megemelhetjük, csökkentve ezzel a felső szemhéj lógását, ki tudjuk nyitni a tekintetet. A középarcot emelve és formázva a szem alatti karikák, az ajak melletti ráncok, a nasolabiális redők kisimulnak. Az alsó arcfél területén az állívet lehet kontúrozni, definiálni, a orcák lógását, megereszkedését csökkenteni és a tokát, nyak megereszkedését lehet feszesíteni. Mindezt úgy, hogy természetesek maradunk: a saját vonásainkat megőrizzük, csupán frissebb, kipihentebb "önmagunkat" kapjuk és nem kerül sor semmilyen műtétre.

Ajaktöltés

Óriási változás zajlott le az ajaktöltések tekintetében az elmúlt években: korábban elsősorban a méret növelését megcélzó töltések voltak népszerűek, sok esetben nem is hialuronsav felhasználásával, hanem például szilikonnal. Jelenleg kizárólag hialuronsavval formázunk és nem elsősorban a volumen növelése a cél, hanem hogy természetességet sugallva, észrevehetetlenül formázzunk, kontúrozzunk, esetleg aszimmetriát korrigáljunk. Minden esetben az évek előrehaladtával az ajak mérete csökken, így előfordul, hogy "csak " a korábbi forma és méret megtartása a cél. Sokszor viszont műtéti heget, ínymosolyt korrigálunk vele és harmonikusabbá tesszük az arcot, miközben az ajak nem válik nagyobbá, csupán formásabb és hidratáltabb lesz.

Ha szeretnél időpontot kérni kezelésre, kattints ide!

Leadfotó: Unsplash

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.
Sztárok
Ugyebár Árpa Attila fog megküzdeni Brasch Bencével a Sztábox vasárnapi döntőjében.
Sztárok
Ördög Nóra már későn vette észre, hogy nagy hibát követett el.