Fashion&Beauty

Házi praktikák, melyek már bizonyítottak a striák ellen

A striák elsősorban a terhesség következményei, de nemcsak a várandósság során, hanem már a kamaszévek alatt is jelentkezhetnek a vöröses-lilás csíkok. Ennek oka, hogy a testsúlyunk és az alakunk túl gyorsan változik, és a bőrünk nem képes időben alkalmazkodni, ezért kirepedezik. Végleges eltüntetésében csak a plasztikai sebész segíthet, de néhány házi praktikának köszönhetően sokat halványíthatunk a csúnya csíkokon.

Víz, víz és víz

Az egyik legfontosabb lépés a bőr regenerálódása és az újabb striák kialakulásának megelőzése szempontjából, a rendszeres hidratálás. Ha nem iszunk naponta legalább 2-3 liter folyadékot, a bőrünkön sokkal hamarabb és erőteljesebben jelennek meg a kellemetlen, fehér csíkok. A megfelelő mennyiségű víz fogyasztásától a bőrünk rugalmasabb és szebb lesz!

Hideg-meleg vizes zuhany

A striák megelőzésében roppant fontos szerepe van a hideg-meleg vizes zuhanynak. Rendszeres masszázzsal kombinálva serkenti a vérkeringést és segíti visszanyerni az érintett bőrfelület rugalmasságát is.

Fotó: www.goodblossom.com

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Lifestyle
Ma útjára indul a labdarúgó Európa-bajnokság, és arra sem kell sokat várnunk, hogy Magyarország megmutassa, mit tud. Azonban egy oldal szerint elég esélytelenek vagyunk.
Lifestyle
Fejlődik a technika, és a gyártók is igyekeznek nyomást gyakorolni, hogy cseréld le a tévédet. A Netflix innentől nem lesz elérhető ezeken az eszközökön!