Bevált volumennövelő tippek a tartás nélküli, lelapuló hajra

Ezeket érdemes beépítened a hajápolási rutinodba.

Volumennövelő trükkök

Vannak olyan szerencsések, akik vastagszálú, megfelelő tartással rendelkező hajjal születtek, és van az emberiség maradék háromnegyed része, akik folyamatosan küzdenek a dús, egészséges frizuráért. Ezúttal hozzájuk "szólunk" és adunk pár kategorizált tippet a volumennöveléshez. Nekünk beváltak, próbáljátok ki őket ti is!

I. Termékek és kezelések

"Frissen" tartás

A fejbőrünk - még ha durvának is tűnik - elég sok baktériumot tartalmaz, ráadásul ha a hajunk gyorsan is zsírosodik, akkor a kettő kombinációja elnehezítheti a frizuránkat, ami hozzájárul a lelapuláshoz. Mivel nem ajánlott azonban minden nap megmosni, így célszerű alkalmanként száraz samponnal felfrissíteni. Ma már számos kitűnő termék található a drogériákban, de ezek közül is jó, ha olyat választunk, ami volumennövelő hatással bír.

Fejbőr masszázs

Minden a jó (és egészséges) alappal kezdődik. A hajunk esetében a fejbőr megfelelő állapotával, amit rendszeresen - heti egy alkalommal - érdemes gyengéden átmasszírozni (két percig), mert ezzel serkentjük a vérkeringést, ami hozzájárul a növekedéshez, tartáshoz egyaránt. Célszerű egyszer-egyszer mentolos sampont használni, ami szintén elősegíti a vér gyorsabb áramlását és fel is frissíti a bőrt.

Mélyhidratáló maszk, pakolás

A rendszeres hőkezelés, festés és egyéb körülmények miatt a hajunk lassú halálra van ítélve, hacsak nem ellensúlyozzuk a kiszáradást és töredezést mélyhidratálással, regenerálással. Ehhez tegyünk fel heti egyszer a típusunknak megfelelő pakolást (maszkot), hogy némiképp elősegítsük a tincsek újjáélesztését és egészségesebbé váljanak. Közkedveltek a kókusz- vagy argánolajos változatok például.

Hajszálvastagító termékek

Bátran legyél kritikus az ápoló termékekkel kapcsolatban, ha lelapuló, tartás nélküli hajjal rendelkezel, akkor a legjobb, ha szálvastagító sampont, balzsamot, regeneráló spray-t, egyéb készítményeket választasz. Azok a krémek, amik például polimereket tartalmaznak tűnnek a legszuperebb megoldásnak, mert egyfajta "kabátként" működnek és dúsabb megjelenést kölcsönöznek.

Ragadásmentes hajlakk

A hajlakk az egyik, amivel a legegyszerűbben tudjuk növelni hajunk volumenét, de nem mindegy, milyet használunk. Érdemes olyat beszereznünk, ami jó szolgálatot tesz a hazának, ugyanakkor könnyen ki lehet fésülni, lightosabb textúrájú és nem ragadós.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!