Frissítettem a bőrápolási rutinom - teszteltem, mire jó a tengeri alga

Az utóbbi időben észrevettem, hogy kissé megváltozott a bőröm állapota. Soha nem volt gondom vele, nem problémás, nem száraz. Mostanában azonban mégis dehidratáltnak éreztem és fakónak láttam, ezért úgy döntöttem, változtatok az arcápolási rutinomon. Volt szerencsém tesztelni néhány terméket, ami a legjobbkor jött.

Yves Rocher - teszt

Hálás lehetek, hogy semmilyen bőrproblémával nem kellett megküzdenem az évek során, még ha a tinédzserkoromra tekintek is vissza, akkor sem jut eszembe olyan időszak, amikor gondom lett volna az arcommal. Az utóbbi időben némi életmódváltásnak köszönhetően ugyanakkor észrevettem, hogy sokkal fakóbb és dehidratáltabb a bőröm a szokásosnál, és miután belsőleg sem sikerült igazán kezelnem a problémát, úgy döntöttem, ideje kipróbálni új szépségápolási termékeket. Volt szerencsém tesztelni az Yves Rocher új termékcsaládját tengeri algával, a következőkben pedig megosztom veled a tapasztalataimat.

A tengeri algáról

A tetraselmis mikroalgák az óceánok felszínén úsznak és oxigént termelnek. Fotoszintézisük a víz és a levegő határán zajlik, ami rendkívül hatékonnyá teszi őket. Gyakran alkalmazzák az aktív növényi anyagot a szépségápolásban, mert gazdag többek között antioxidánsokban, és sok pozitív előnye van az öregedésgátlásban, bőrfiatalításban a hidratálás mellett.

Ez a leírás önmagában megfogott, mert pontosan erre volt szüksége a bőrömnek - egy kis felfrissülésre, hidratálásra és megújulásra. Nagy reményeket fűztem a márka újdonságaihoz, összességében pedig egyáltalán nem csalódtam.

Sminklemosó

Ha valaki, én biztosan több lépésben tisztítok. Muszáj, hogy az egész napos szennyeződést és sminket tökéletesen és maradéktalanul eltávolítsam az arcomról, ezért nem vagyok az a "csak egy micellás kendőt használok és kész vagyok" típus.

Első lépésben a sminklemosót próbáltam ki. Egy ilyen terméknél számomra a legfontosabb, hogy ne legyen csípős, kellemetlen érzés a használata, főként a szemkörnyéknél. Azt tudtam az Yves Rocher-ről, hogy kíméletes a bőrhöz, ezért ebből a szempontból elvárásom is volt, de közben nem aggódtam a gyengéd tisztítás kérdése miatt. Ami első alkalommal feltűnt, hogy nem szárította ki az arcom, nem húzódott a sminkeltávolítás után, ami szerintem elég ritka. Plusz szuper illata van, úgy tudnám megfogalmazni, hogy "friss és tiszta". Nem kellett különösebben erőlködnöm a vízálló szempillaspirálnál sem, két három mozdulat után az is szépen lejött. Összességében ami szerintem extra volt, hogy puha bőrt hagyott maga után, nem pedig feszülő érzést.

Arctisztító hab

Az arctisztítók közül személy szerint én a hab állagú verziókat kedvelem leginkább, mert könnyedek, kevés kell belőlük és nagyon kellemes velük a lemosás. Szerintem a kedvenc termékem az összes YR újdonság közül a Cleansing Foam volt, egyetlen pumpával az összes maradék sminket és szennyeződést eltávolította az arcomról. Normál és vegyes bőrre fejlesztették ki, ami az enyémhez remekül bevált, ráadásul árkategóriában és a minőséget nézve is szuper kombináció.

Micellás víz

Említettem, hogy több lépésben tisztítok, ez talán a harmadik olyan termék, amely a szennyeződés eltávolítására alkalmas. A lemosás után mindig használok valamilyen tonikot vagy micellás vizet, mert ezek segítségével előkészítem a bőröm a további hidratálásra, kezelésre és visszaállítom a megfelelő pH-értékét (szakértők sem tudták volna szárazabban megfogalmazni a lényeget). A szemsmink maradványok eltüntetésére is a legjobb ez a termék, egy fültisztító pálcika segítségével óvatosan át szoktam még törölni a szempilláimat és a szem alatti területet, hiszen a ráncok kialakulásában nagy szerepet játszik a legkisebb festékmaradvány is, amit szeretnénk elkerülni. Szerintem ez a termék pont annyit tud, mint egy jó minőségű micellás víz, szerettem benne, hogy nagyon friss lett tőle az arcom.

Maszk

Maszkmániás vagyok, nem tagadom. Míg mások mindig azt mondják nekem, hogy időpazarlásnak érzik a különféle arcmaszkok használatát, addig számomra felér egy kozmetikai kezeléssel és relaxálással. Sokszor nem is a kádban alkalmazom, hanem napközben, közben pedig tevékenykedek vagy dolgozom. Ennél a terméknél ugyanaz volt a lényeg: ne hagyjon száraz érzetet. Mivel ez egy krémes állagú anyag, a veszély nem állt fent. Kicsit nehéz volt lemosni, amit negatív élményként éltem meg, nem szeretem, amikor sokat kell öblítenem a használat után, de annyi baj legyen. Az illata továbbra is szuper az összesnek, ez alól a maszk sem volt kivétel. Ha elfogadsz egy tanácsot: tedd hűtőbe az ilyen textúrájú terméket, mert hűsítve sokkal frissítőbb érzetet nyújt, ráadásul összehúzza a pórusokat és tartósabbá is teszi a maszkot.

Összességében meg voltam elégedve a termékcsaláddal, ebben az árkategóriában jó minőséget kapunk, ráadásul tényleg nagyon kellemes mindegyik használata. A tisztító hab nagy kedvenc lett, ezt biztosan beépítem a rutinomba.

A termékek:

  • Oxigénes hidratáló maszk (3 990 forint)
  • Micellás víz (3 790 forint)
  • 3 az 1-ben sminkeltávolító tengeri algával (5 190 forint)
  • Oxigenizáló habos arclemosó tengeri algával (4 490 forint)
Fotók, leadfotó: 123rf, Yves Rocher

Oldalak