A fekete tusvonal a múlté - új trend jön helyette

Mi is kedveljük és rendszeresen használjuk a szemhéjtust, amelyből általában a fekete a befutó. A nyári smink trendek előrejelzésében azonban azt írják a szépségszakértők, hogy a nagyon sötét árnyalat ideje lejárt, új szín van születőben.

Új trend a fekete szemhéjtus helyett

Ahogy a divat, úgy a szépségirányzatok is folyamatosan változnak. Lehet, hogy ami eddig nagy kedvenc volt, azt a következő szezontól már egyáltalán nem, vagy korlátozottan viseljük/használjuk - legalábbis a legelkötelezettebb trendrajongók. Sminkelés terén már beszámoltunk arról, hogy idén abszolút a természetesség hódít - visszafogott megjelenés, pasztell tónusok, natúr arc a befutó a tavaszi/nyári évszakban.

Most ismét elmerültünk a sminktrendekben, és meglepődve tapasztaltuk, hogy a fekete tusvonal népszerűségét megtöri egy (pontosabban kettő) halványabb árnyalat a közeljövőben. Ha minket kérdeztek, nem árt a vérfrissítés, ráadásul az új divat elegáns és praktikus is.

Barna az új fekete

Fekete helyett idén tavasszal és nyáron a barna szemhéjtus kerül előtérbe. Igaz, hogy ez az árnyalat kevésbé erőteljes és hangsúlyos, viszont annál természetesebb, és "kényelmesebb" is, hiszen kevésbé néz ki rosszul, ha esetleg a nagy melegben elkenődik, mint egy nagyon sötét változat.

A szépségguruk és ügyeletes youtuberek a témában visszafogott, neutrális, nude sminkkel, illetve bronzos szemhéjfestékkel ajánlják. Amennyiben szeretnéd ütőssé tenni a megjelenést, még mindig kombinálhatod egy vörös rúzzsal.

Fehér

Sokan elsőre megilletődnek a fehér tusvonaltól, pedig optikailag előnyös, mert nagyítja a szemet, illetve "ketté osztja" a szemhéj felületét. Ha nem is egy folyékony textúrájú darabbal dolgozol, hanem csak egy egyszerű ceruzával, akkor is érdemes kipróbálnod ezt a világos színt - főként nyáron, amikor barnábbak vagyunk, kiugrik a tekintetünk tőle.

Leadfotó: 123rf

Oldalak