A hétköznapi ruhadarab, amelyet Diana sosem volt hajlandó viselni

Diana hercegnő nem pont arról volt híres, hogy minden királyi protokollt betartott. Öntörvényűségét kénytelen volt azonban tolerálni az uralkodói család, ugyanis pontosan ezen tulajdonsága miatt szerette őt annyira a nép. Volt például egy-két olyan ruhadarab/kiegészítő, amelyet nem volt hajlandó viselni.

Melegség és elérhetőség

Diana hercegnő korának igazi divatdiktátoraként mindig színes, vidám megjelenésű volt, egyedi stílusát mindenki irigyelte. Öltözködésének azonban az elegancia hangsúlyozásán túl még egy fontos célja volt: melegséget és elérhetőséget szeretett volna sugározni az emberek felé. Épp ezért, volt egy-két olyan ruhadarab - pontosabban kiegészítő, amelyet sosem volt hajlandó viselni.

Le a kalappal és semmi kesztyű

Eleri Lynn, a Kensington Palace "Diana: Her Fashion Story" című kiállításért felelős kurátora korábban felfedte a hercegnő néhány különleges divatszokását. Többek között azt, hogy miért nem viselt soha kesztyűt a nyilvánosság körében. "Elhagyta a királyi protokoll szerinti előírást, mert így közvetlenebb kapcsolatot tudott kialakítani az emberekkel" - mesélte Eleri. "A kalap viselésével is felhagyott, mert azt mondta, anélkül könnyebb átölelni a gyerekeket" - tette hozzá. Dianának mindig fontos volt a néppel való kapcsolattartás, az emberek pedig pontosan azért szerették annyira, mert nagyon közvetlen és kedves volt hozzájuk.

Hétköznapi viselet

Diana hercegnő stílusa a Károly herceggel való válása után látványosan megváltozott, egyszerűsödött. Onnantól kezdve inkább arra koncentrált, hogy megjelenése hétköznapibb legyen, amivel az emberek is jobban tudtak azonosulni. Nem egyszer szegte meg a királyi protokollt akkor sem, amikor még a herceg felesége volt, de mivel a család tudta, mennyire kedvelik őt mindenhol, kénytelenek voltak tolerálni az öntörvényűségét. Mindig hordott magával egy clutch táskát például, ugyanis amikor egy kicsit dekoltáltabb ruhában jelent meg, ezzel takarta el magát.

Kattints a további képekért!

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak