Bevált trükkök, hogy reggel, felkelés után azonnal szépnek érezd magad

A reggeli ragyogást elérheted pár lefekvés előtti egyszerű trükkel.

Lefekvés előtti trükkök

Mindannyian arra vágyunk, hogy reggel, miután felkelünk az ágyból és belenézünk a tükörbe, olyan gyönyörűnek lássuk magunkat, mint a filmekben a sztárokat. Persze nekik ott a "hollywoodi varázslat", de nekünk sem kell elkeseredni, hiszen a mi tarsolyunkban is szerepel számos olyan működő módszer, amit ha este, lefekvés előtt bevetünk, garantáltan csodásan indul majd a másnapunk.

Készítsd elő a hajad

Ahogy a bőrünket is igyekszünk a különböző hidratálókkal megfelelően ápolni még az éjszaka folyamán is, úgy a hajunknak is szüksége van az ilyen tápláló csodaszerekre. Lefekvés előtt használjunk maszkot, olajat vagy azonnal ható regeneráló spray-t, így megkíméljük tincseinket a kiszáradástól, reggel pedig sokkal élettel telibb és könnyebben formázható fürtöket kapunk. Ha a frizurád hajlamos elveszíteni a tartását, akkor este jöhet még egy kis száraz sampon is, ami felturbózza majd a megjelenésed.

Alapos tisztítás és arcápolás

A szakemberek és különféle szépségguruk szerint sem mindegy, milyen szinten végzel arctisztítást a nap végén. Ha ugyanis nem követed az íratlan, de annál fontosabb szabályokat, akkor reggel előfordulhat a nem kívánatos "puffancs effektus", ami korán lelombozhatja a kedvedet. A következő lépések segítenek, hogy elkerüld a feldagadt szemek és fáradt, fakó bőr látványát.

  1. Sminkeltávolítás: használhatunk tisztító balzsamot, arclemosó tejet vagy más, számunkra bevált kedvenc terméket is, a lényeg, hogy igyekezzünk a lehető legjobban megtisztítani a bőrünket (a különféle kendők is hatékonyak és megfelelnek a célra).
  2. Vizes törölköző: vegyünk egy kisebb méretű, lehetőleg puhább törölközőt (hogy ne dörzsöljük nagyon a bőrünket), áztassuk be egy részét forró vízbe, a másikat hagyjuk szárazon. A nedves felével finoman töröljük át az arcunkat, majd ismételjük meg ezt a lépést a száraz felével is. A folyamat végén látjuk majd, hogy a hosszas sminkeltávolítás ellenére is bőven volt még mitől megszabadtínai a pórusainkat.
  3. Tonizálás: bármilyen számunkra kedves terméket választhatunk, az arctisztítás utolsó lépéseként fontos, hogy tonizáljunk. Ez a hűsítő folyadék felfrissíti a bőrt, és biztosítja a ragyogó megjelenést másnap reggel.
  4. Szemek: ha minden sminket eltávolítottunk, a tökéletesen tiszta szemkörnyékre vigyünk fel tápláló éjszakai szérumot. Ezzel megelőzhetjük a szokásos reggeli karikákat és táskák nélkül indíthatjuk a napot. Az elvetemültebbek hűsítő, ránctalanító tapaszokat is használhatnak.
  5. Hidratálás: ha mindennel megvagyunk, akkor a végén jöhet a tényleges hidratálás. Minden nő tisztában van a bőrtípusával, nyilván az a célszerű, ha ehhez megfelelő krémet választunk. A táplálás persze a szánkra is vonatkozik, ezért ne spóroljunk az ajakbalzsammal.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: Pexels

Oldalak

  • 1
  • 2