Fashion&Beauty

Ruhaszobrokba öntött rusztikus művészet - bemutatjuk a Celeni új kollekcióját

Buggyos ujjú ingek, áttört dzsekik és rusztikus stílusú ruhák alkotják a magyar Celeni márka 2022-es tavaszi/nyári kollekcióját, melyet Kovács Margit kerámiaművész munkássága és gyönyörű szobrai ihlettek. A teljes kollekciót megtekinthetitek a cikk alján lévő képgalériánkban!

Rusztikus stílusú ruhadarabok jellemzik a Celeni új kollekcióját

Cselényi Eszter divattervező 2012-ben alapította meg márkáját, a Celenit, mely a kezdetek óta a női szabadság és az erő önkifejezésére törekszik. "Olyan nőknek tervezek, akiknek fontos a nőiesség, ugyanakkor sok aspektusban kell helytállniuk az életben, ezért fontos számukra a ruhatáruk időtállósága. Minden nő más és más, mi pedig ezt ünnepeljük" - meséli a divattervező, aki legújabb kollekcióját a kultúra és történetmesélés szerelmeseinek ajánlja, hiszen a Celeni új ruháit a modern magyar kerámiaművészet megteremtője, Kovács Margit és ő művei ihlették.

Kovács Margit rendkívül gazdag életműve egy igazán egyedülálló hangot képvisel kortárs kerámia művészetben: bensőséges, emberközpontúságot sugárzó művészete ezért több szempontból is egyedi. A Celeni márka új tavaszi/nyári kollekciójában a szoborművészhez hasonlóan szeretné párhuzamba állítani a magyar népművészeti értékeket a mai modern, expresszív formákkal és trendekkel - ez pedig teljesen megvalósult. A cikk alján lévő képgalériánkba erről ti is megbizonyosodhattok!

A Celeni márka 2022-es tavaszi/nyári kollekciója Kovács Margit kerámiaművészre szeretne emlékezni és bemutatni azoknak, akik esetleg eddig nem ismerték. "Nekünk több ilyen szobrunk van, melyet korábban a nagyszüleim házában, ma már pedig anyukáméknál őrzünk az otthonunk részeként. A nőiesség, a szép részletek és a magyar népművészeti motívumok, valamint a mintavilág és a felületekkel való játék alkalmazása mind fontos a számomra" - meséli Cselényi Eszter divattervező, aki végeredményül egy olyan gyönyörű, rusztikus stílusú kollekciót tervezett, melyek örömet visznek a mindennapokba!

A Celeni 2022-es tavaszi/nyári kollekciójának különleges darabjai a cikk alján lévő képgalériánkban tekinthetők meg!

"A tavaszi kollekcióból a fehér buggyos ujjú ing egy olyan kedvenc darab, amit körülbelül két éve saját magamnak készítettünk és most bekerült a kollekcióba - de két ing ruha is nagy kedvencem az egyik egy színes áttört csipkés fehér ujjatlan ing ruha, a másik pedig egy szintén fehér, rövid ujjú, zsebes, és kék csipkével díszített darab. Mindkettő a szobrok emlékét idézi fel bennem" - meséli Cselényi Eszter, a Celeni divattervezője.
Kattints a további képekért!

Csipke applikációk, sejtelmesen megcsillanó anyagok és karakteres szabásvonalak jellemzik Bélavári Zita legújabb esküvői ruhakollekcióját, melyek között minden menyasszony megtalálhatja a saját ízléséhez legjobban illő darabot. Következzen most a magyar márka legújabb kollekciója, mellyel egyszerűen nem lehet betelni!

Leadfotó: Celeni
Fotó: Instagram @celeniofficial

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.
Lifestyle
Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az...
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.