Fashion&Beauty

Ez az olaj a legújabb sztár a hajápolásban: szebb lesz a hajad mint valaha

A haj egészsége nemcsak attól függ, hogy mit viszünk be a testünkbe, hanem attól is, hogy milyen gondoskodást nyújtunk hajszálainknak.

A tudatos hajápolás fontossága

A haj akkor virágzik igazán, amikor hozzáfér a megfelelő tápanyagokhoz, például az omega-3 zsírsavakhoz és a biotinhoz, melyek a táplálkozásunkból származhatnak. Ezek a tápanyagok a vérkeringésen keresztül jutnak el a fejbőrünkhöz, ezért a borsmentaolajjal történő masszírozás - ami fokozza a véráramlást -, segíthet. Mivel ez növeli a fejbőr vérkeringését, így a haj könnyebben hozzáférhet a hasznos tápanyagokhoz. Amikor a fejbőrünk egészséges, a haj egészsége is támogatva van, így látható javulásokat tapasztalhatunk a haj szerkezetében és növekedésében is. Emellett a borsmentaolaj segíthet a korpásodás és a fejbőrszárazság csökkentésében is.

Mi is az a borsmentaolaj? A borsmentaolaj egy esszenciális olaj, amit a borsmenta növény leveleiből nyernek ki. Sokan ismerik a borsmentát, ugyanis számos előnye lehet, amennyiben főzetként, belsőleg alkalmazzuk. Az aromaterápiában is használják a borsmentaolajat frissítő illata miatt, így gyakran találkozhatunk vele otthoni illatosítókban. A borsmentaolajat általában kis koncentrációban adják hozzá a hajápolási termékekhez, más összetevőkkel kombinálva, hogy növeljék hatékonyságát.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf, Forrás: Instyle.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.
Sztárok
Ugyebár Árpa Attila fog megküzdeni Brasch Bencével a Sztábox vasárnapi döntőjében.
Sztárok
Ördög Nóra már későn vette észre, hogy nagy hibát követett el.